Zvolen si doma poradil s Nitrou, rozhodla druhá tretina

TA3 TASR SITA
13.9.2015 20:54

Hokejisti HKM Zvolen si na svojom zimnom štadióne poradili s hráčmi HK Nitra 6:3 v gólovo bohatom nedeľnom zápase 2. kola novej sezóny najvyššej slovenskej súťaže Tipsport Ligy 2015/2016.

HKM Zvolen - HK Nitra 6:3 (0:0, 4:1, 2:2)

Góly: 39., 42. Obdržálek, 21. Semorád, 22. Škvaridlo, 26. Puliš, 51. Krejčí - 38. Macík, 43. Buček, 55. Bajtek. Rozhodovali: Jonák - Návratek, J. Tvrdoň, vylúčení: 5:3, navyše: Habšuda 5+DKZ za sekanie - M. Novák 5+DKZ za zhodenie rukavíc, striedanie: s M. Novákom a S. Salijim (Nitra), presilovky: 1:0, oslabenia: 0:0, 1539 divákov

Už v 1. minúte vyslal strelu na súperovu bránku Puliš. V 5. minúte mal gól na hokejke Ďaloga, ale jeho strelu brankár Valent vystihol. Na druhej strane Pupák prepásol veľkú šancu. V 13. minúte sa ocitol König sám pred domácim brankárom Bartošom, ale nastrelil len jeho chrániče.

Góly začali padať v druhej tretine, najprv Škvaridlo netrafil bránku, ale odrazený puk poslal do siete Semorád. O 26 sekúnd už bolo 2:0, keď sa strelecky presadil Škvaridlo. Po tomto góle si Nitra zobrala oddychový čas, ale v 26. minúte Puliš s prehľadom využil prvú presilovku a zvýšil na 3:0. Ďaloga mohol náskok zvýšiť, vzápätí Kutálek nastrelil tyčku zvolenskej bránky. V 38. minúte spoza bránkovej čiary znížil Macík. Nariadené trestné strieľanie za hákovanie Obdržálek premenil.

Hneď v úvode poslednej tretiny Obdržálek vypichol puk Škvaridlovi a poslal ho do siete. O minútu sa mladý Buček dobre preštrikoval až pred domácu bránku a strelou do horného rohu znížil na 5:2. Domáci mali výhodu presilovky o dvoch hráčov, skóre sa ale nezmenilo. Druhé nariadené trestné strieľanie za hákovanie premenil Krejčí. Hostia 5 minútovú presilovku nevyužili. V 55. minúte nahrávku Pulišovi prevzal Bajtek a upravil na konečných 6:3.

Hlasy:

Josef Turek, tréner Zvolena: "My sme zohrali vynikajúci zápas. Súhlasím s trénerom hostí Stavjaňom, prvá tretina bola veľmi vyrovnaná. Zlom v stretnutí nastal, keď sme dali rýchle góly na 2:0. Potom samozrejme sme dali ešte jeden. V závere tretiny sme dostali taký nešťastný gól na 3:1, ale dôležitý bol ďalší gól z trestného strieľania. Musím pochváliť výborne chytajúceho Baroša a našich skúsených hráčov Brabenca, Klímu, Juraša, ale za predvedenú hru musím pochválil všetkých našich hráčov."

Antonín Stavjaňa, tréner Nitry: "My sme zahájili prvých 20 minút dobrým pohybom. Vytvorili sme si niekoľko tutových šancí, ktoré sme však nedokázali premeniť. Nemyslím si, že je to iba o umení. Je to o psychickej pohode. V druhej tretine sme takou netrpezlivosťou ponúkli domácim až trojgólové vedenie a tí si to už postrážili. Pre nás je to ťažká rana, pretože prvé dva zápasy, čo sme hrali vonku, sme dali málo gólov. Potrebujeme sa chytiť nejakým víťazstvom, aby hráči mali sebavedomie."

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok