Trenčín vyhral nad Slovanom gólom v predĺžení

TA3, SITA,
29.1.2012 23:18

Asi najzaujímavejší zápas kola 43. kola hokejovej extraligy odohrali v Trenčíne, kde sa predstavil Slovan. Dukla zvládla posledné dve kolá, ale belasí pod novým trénerom Nelibom ožili a stále majú ambíciu vyhrať základnú časť.

Trenčín vyhral nad Slovanom gólom v predĺžení
SITA

Dukla Trenčín - HC Slovan Bratislava 3:2 po predĺžení (0:2, 1:0, 1:0 - 1:0)
Góly: 28. Sojčík (R. Tvrdoň, J. Gašparovič), 52. P. Fabuš (tr. strieľanie), 65. P. Fabuš (Pardavý, Hlubuček) - 5. Šatan (Kukumberg), 13. Šatan (M. Sloboda, Jerofejevs) 
Vylúčení: 3:6, navyše: Miroslav Šatan (Slovan) DKZ za hodenie predmetu na ľadovú plochu, presilovky: 1:0, oslabenia: 0:0, rozhodovali: J. Konc, Kubuš - Junek, Výleta, 3320 divákov 

Zostavy:
Trenčín: V. Kováč - Hlubuček, Vizváry, E. Bednár, Gabriš, Habšuda, M. Biro, Nechala, Štindl - P. Fabuš, A. Šťastný, Pardavý - O. Mikula, J. Gašparovič, R. Tvrdoň - Tybor, Sojčík, Melichárek - M. Filo, P. Kopecký, Lelkeš 
Slovan: Konrád - Dobroň, Švarný, P. Frühauf, I. Ďatelinka, Štajnoch, Trška, Luža, Jerofejevs - Šatan, Kukumberg, M. Sloboda - M. Bartánus, Bulík, L. Hudáček - A. Kudrna, Preisinger, M. Bakoš - D. Buc, M. Macho, D. Skokan 

V 5. min všetkých prekvapil Šatan, ktorý prvou strelou hostí v zápase otvoril skóre - 0:1. Domáci sa napriek tomu snažili pristúpiť k hre aktívne, ich snaha sa však míňala účinkom a strelecké pokusy nenachádzali cieľ. Slovan si profesorsky udržiaval prehľad nad dianím a v 13. min po skvelej dlhej prihrávke od Jerofejevsa zvýšil náskok Bratislavčanov blafákom opäť Šatan - 0:2. Dukla mohla korigovať v 18. min, Tybor však nepremenil trestné strieľane, a preto v úvodnej časti platilo, že domáci hrali, ale góly strieľali hostia.

Až v 28. min konečne skóroval aj Trenčín, po neprehľadnej situácii pred bránkou skóroval Sojčík a kontaktný gól zdramatizoval vývoj zápasu. Akcie sa začali striedať na oboch stranách, obrany však v týchto fázach fungovali pozorne.

Veľké príležitosti na vyrovnanie mal Pardavý, ale ani v dvoch svojich nájazdoch neuspel. Na ľade pribudlo viac opatrnosti a úporného bránenia, ďalší náboj však hra dostala v 52. min, keď mala Dukla k dispozícii ďalšie trestné strieľanie a Fabuš ho zužikoval na vyrovnanie. V 57. min chytil domáci Kováč obrovskú šancu Frühaufovi, a tak zápas vyústil až do predĺženia.

V ňom kuriózne obe mužstvá postupne porušili pravidlo o počte hráčov na ľade, navyše bol vylúčený aj Šatan za hodenie uteráka na ľad a domáci v závere hrali presilovku o dvoch hráčov. V poslednej sekunde rozhodol o trenčianskom víťazstve efektnou delovkou od modrej čiary pod hornú žŕdku Fabuš. 

Hlasy:
Róbert Kaláber (tréner Trenčína): "Chceli sme hrať od začiatku aktívne, vynútiť si tlak a streliť prvý gól. Namiesto toho nám však súper odskočil na dvojgólový rozdiel, preto sme museli v ďalšom priebehu začať hrať dôraznejšie. Strelili sme kontaktný gól a mali sme aj ďalšie príležitosti, čo nás povzbudilo. V tretej tretine sme trpezlivo čakali na svoju príležitosť a podarilo sa nám vyrovnať. V predĺžení sme hrali presilovku o dvoch hráčov a hoci na poslednú chvíľu, túto výhodu sme dokázali využiť na víťazstvo. Musím pochváliť celé mužstvo za to, že dokázalo otočiť nepriaznivý vývoj a bojovalo až do konca zápasu aj za pomoci skvelých fanúšikov."

Jan Neliba (tréner Slovana): "Vo výbornej atmosfére sa hral kvalitný hokej, my sme však, žiaľ, ťahali za kratší koniec. Gratulujem súperovi k získaným bodom a viac k hodnoteniu zápasu nemám čo povedať. Stále viac sa utvrdzujem v tom, že trénovať Slovan je veľmi náročné a viac to komentovať nebudem, pretože nemám toľko peňazí."

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok