Skalica remízou s Myjavou zastavila sériu prehier

SITA TASR TA3
12.9.2015 21:57

Futbalisti MFK Skalica po troch prehrách zabodovali v najvyššej slovenskej súťaži. Skaličania po nezdaroch s Trnavou, Zlatými Moravcami a bratislavským Slovanom uhrali v sobotnom domácom stretnutí ôsmeho kola Fortuna ligy 2015/2016 s hráčmi Spartaka Myjava nerozhodný výsledok 0:0.

Pre hostí išlo po zápase proti Zlatým Moravciam o druhú bezgólovú remízu v rade. Postavenie ani jedného z mužstiev sa po ich vzájomnom dueli nezmenilo, Myjava zostala na štvrtej a Skalica na siedmej priečke.

MFK Skalica - Spartak Myjava 0:0
Rozhodoval: Horváth, ŽK: Lietava, Hlinka, Gašparík - Kóňa, 3011 divákov
Zostavy a striedania:
Skalica: Fišan – Kurák, Konečný, Majerník, Ciprys – Čermák (83. Mazan), Hlinka, Gašparík (58. Šebesta), Bariš – Lietava (80. Ulrich), Vaško
Myjava: Solnička – Beňo, Kóňa, Chovanec, Duga (63. Kolár) – Pekár, Bílovský, Marček, Sládek (63. Škutka), Daniel (81. Slančík), Banovič

Priebeh zápasu:

Na začiatku stretnutia si minútou ticha oba tímy uctili pamiatku bývalého trénera MFK Skalica Augustína Chanečku. V 6. minúte mal prvú streleckú šancu Gašparík, no jeho pokus Solnička vyrazil. Prečistenie Skalice zakončil Ciprys strelou vedľa brány v 22. minúte.

Po rýchlom protiútoku sa nepodarilo skórovať ani Myjave po strele Daniela v 27. minúte. Po rohovom kope sa dostal k odrazenej lopte Sládek a strelu zakončil tesne vedľa Fišanovej brány. Lietava bol v gólovej šanci po prihrávke Čermáka v 38. minute.

Brankára hostí neprekonal ani Ciprys po samostatnom úniku dve minúty pred koncom prvého polčacu. V úvode druhého dejstva Daniel trafil len bočnú sieť Fišanovej brány. V 63. minúte strelu Pekara z hranice 16-tky zrazila obrana Skalice na roh. V 73. minúte sa po individuálnej akcii dostal z zakončeniu Šebesta, no Solnička loptu vyrazil. Bojovný zápas sa nakoniec skončil deľbou bodov.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok