Žilina doma presvedčivo zdolala Slovan

TASR SITA TA3
12.9.2015 21:00

Futbalisti MŠK Žilina zdolali v šlágri 8. kola Fortuna ligy Slovan Bratislava presvedčivo 3:0. Zverenci trénera Adriána Guľu rozhodli o svojom triumfe už v prvom polčase.

Futbalisti MŠK Žilina doma presvedčivo zdolali hráčov ŠK Slovan Bratislava 3:0 v sobotňajšom šlágri 8. kola najvyššej domácej súťaže.

Všetky góly padli už v prvom polčase. V 4. min William Alves de Oliveira v šestnástke skvele vyskočil na center Ernesta Mabouku z pravej strany a otvoril skóre. V 39. min znova kamerunský pravý obranca poslal loptu do "veľkého vápna", dostala sa k Lászlóovi Bénesovi, ktorý prekonal Jána Muchu - 2:0. Šancu brankárovi hostí nedal v úplnom závere úvodnej štyridsaťpäťminútovky ani Jaroslav Mihalík, keď v nájazde zoči-voči nezaváhal.

Cyperský tréner "belasých" Nikodimos Papavasiliou po dvoch víťazstvách utrpel prvú prehru vo funkcii. Obaja sobotní súperi majú v tabuľke Fortuna ligy 2015/2016 na konte štrnásť bodov, Žilina však odohrala o stretnutie menej.

MŠK Žilina – ŠK Slovan Bratislava 3:0 (3:0)
Góly: 4. William, 39. Bénes, 45. Mihalík. Rozhodoval: Sedlák, ŽK: Bénes – González, Saláta, 3468 divákov

Zostavy a striedania:

Žilina: Volešák – Mabouka, Vavro, Škriniar, Letič – Káčer (83. Škvarka), Pečovský – Bénes – Paur (64. Hlohovský), William, Mihalík (80. Haskič)
Slovan: Mucha – Čikoš, Saláta, Gorosito, Podaný – Sekulič, González (46. Štefánik) – Zreľák, Milinkovič (75. Oršula), Kubík – Priskin (57. Peltier).

Priebeh zápasu:

V šlágri kola začali lepšie domáci šošoni, keď už v 4. minúte na center Mabouku vyskočil William a hlavou prekonal Muchu. Úvodných pätnásť minút bolo celkom rušných, ale ďalšiu veľkú šancu videli diváci až v 18. minúte, keď to na Muchu koníčkom skúšal opäť William, tentoraz však gólman Slovana neinkasoval. V 22. minúte mohli hostia vyrovnať, no po brejku a prízemnej strele Kubíka zachránila Volešáka pravá žrď. Jedným z najlepších na trávniku bol čerstvo dospelý žilinský stredopoliar Bénes, ktorý umne diktoval hru a skúšal aj zakončovať.

Slovan mohol skórovať ešte v 25. minúte, keď sa k slovu dostal Priskin, no jeho strelu a aj ďalší pokus Slovana Volešák vyriešil. Aktívny Bénes mohol skórovať aj v 34. minúte, keď vyskúšal Muchovu pozornosť, ale podarilo sa mu to až o päť minút. Nabehol si na centrovanú loptu z pravej strany, predskočil Zreľáka a poslal loptu nekompromisne za Muchu. To nebolo zo strany domácich ešte všetko a v samom závere prvého dejstva udreli gólovo do tretice. Mihalík sa dostal do rozhodenej obrany a technicky obstrelil Muchu.

Do druhého polčasu nastúpili hostia dravšie. Najskôr im v 48. min. skoro pomohol vlastencom Vavro, o chvíľu spálil šancu po Podaného centri Zreľák, ktorý netrafil odkrytú bránu. Potom sa dostávali čoraz častejšie do šancí žlto-zelení, ale po strelách Káčera a Williama sa skóre nemenilo. V 59. minúte zaujala Paurova technická strela, po ktorej musel loptu nad brvno vytlačiť na roh Mucha.

V 67. minúte mal na kopačke zníženie Zreľák, ktorý sa z ničoho nič ocitol v šanci, ale Volešák si s hlavičkou do stredu brány poradil. Ďalšiu šancu mali hostia po tečovanej strele v 72. minúte, ktorú však Volešák chytil a pri Peltierovej strele v 81. minúte nemusel zasahovať. Záver duelu už Žilinčania kontrolovali, skóre mohol ešte v ich prospech navýšiť William, no center Škvarku neumiestnil do prázdnej brány, ale vedľa nej. Žilinčania tak po takmer roku zdolali bratislavský Slovan identickým výsledkom 3:0.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok