Hingisová a Paes s titulom v miešanej štvorhre

SITA TA3
12.9.2015 14:33

Švajčiarska tenistka Martina Hingisová a Ind Leander Paes nasadení ako štvrtí zvíťazili v piatkovom finále miešanej štvorhry na záverečnom štvrtom grandslamovom turnaji sezóny US Open v New Yorku nad domácim tandemom Bethanie Matteková-Sandsová, Sam Querrey za 77 minút 6:4, 3:6, 10:7.

Triumfovali aj na Australian Open a Wimbledone

V tzv. supertajbrejku pritom prehrávali 2:5 a ešte aj 5:6 a servis. Od skóre 7:7 získali všetky zostávajúce loptičky. Šampióni získali spoločných 150 000 USD pred zdanením, zdolaní 70 000 USD. Paes s Hingisovou v prebiehajúcej sezóne triumfovali v mixe aj na Australian Open a Wimbledone a stali sa prvou dvojicou od roku 1969 s tromi grandslamovými titulmi v miešanejštvorhre počas jedného kalendárneho roka.

"Martina povedala jednu zaujímavú vec - že musíte mať odvahu ísť za niečím. Neverím, že mám takú techniku alebo mieru talentu ako má Martina. To, čo mi však nechýba, je práve odvaha. Celý môj život je o vytrvalosti, o hľadaní spôsobu, ako uspieť," uviedol Paes pre web ATP a pokračoval: "Na tejto tímovej spolupráci milujem to, že v každom partnerstve musí byť jedna osoba, ktorá prináša do tímu energiu. Niekto, kto vezme celý tlak na svoje plecia a ženie tím vpred. Viem, že ak bude Martina šťastná, uvoľnená, o tenis sa nemusím obávať. Toto mladé dievča je fenomenálne na kurte aj mimo neho."

Hingisová sa raduje zo svojho 19. titulu na Majors

Tridsaťštyriročná košická rodáčka Hingisová, niekdajšia líderka oboch renkigov WTA, sa raduje zo svojho dovedna 19. titulu na Majors: 5 ich má z dvojhry, 10 zoštvorhry žien a 4 z mixu vrátane 3 tohtoročných. Priamo v areáli USTA Billie Jean King National Tennis Center sa presadila v seniorskej kategórii tretí raz po triumfe v singli zo sezóny 1997 a úspechu v debli na ročníku 1998.

Štyridsaťdvaročný Paes má na konte už 17 primátov z Majors - 8 vo štvorhre mužov a 9 v miešanej štvorhre. Ziskom deviatej trofeje v mixe sa Paes odpútal v historickom poradí od svojho krajana Maheša Bhupáthího a vytvoril nový rekord v rámci tzv. otvorenej éry. Na medzinárodných otvorených majstrovstvách Spojených štátov amerických triumfoval v mužskom debli v rokoch 2006, 2009 a 2013 a v mixe okrem aktuálneho celkového víťazstva aj v sezóne 2008.

Miešaná štvorhra - finále:
Martina Hingisová, Leander Paes (Švaj./India-4) - Bethanie Matteková-Sandsová, Sam Querrey (USA) 6:4, 3:6, 10:7 (zápasový tajbrejk) za 77 minút

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok