Situácia v Nickelsdorfe sa upokojuje, na nápor migrantov sa pripravuje Mníchov

TA3 TASR
12.9.2015 10:25

Po príchode tisícov utečencov z Maďarska do Rakúska je situácia na hraničnom priechode Nickelsdorf výrazne pokojnejšia.

Rakúsko len zastávkou

Z Nickelsdorfu odviezli mimoriadnymi vlakmi viac než 800 utečencov do Salzburgu, ktorý by podľa očakávaní mal byť len zastávkou na ich ďalšej ceste do Nemecka, kam smeruje väčšina z migrantov. Nemecká spolková vláda odhaduje, že len počas tohto víkendu príde do krajiny 40.000 migrantov.

Z Maďarska do Rakúska prešlo 11.9. podľa burgenlandskej polície z cez Nickelsdorf 6910 utečencov, 12.9. išlo o 7956 osôb. Polícia ešte nemá odhady očakávaného počtu migrantov v priebehu dneška.

Autobusmi odviezli z Nickelsdorfu ďalších 3000 ľudí, v dôsledku čoho bola diaľnica A4 do Viedne dočasne uzavretá. Na prepravu migrantov smerom do Nemecka dali rakúske železnice k dispozícii ďalšie dva vlaky. Mimoriadny vlak zo Salzburgu s vyše 500 utečencami dorazil do Berlína.

Mníchov žiada o podporu

Aj do Bavorska mali prísť vlaky s utečencami z Rakúska. Potvrdil to hovorca polície v Mníchove s tým, že tieto vlaky nebudú zastavovať. Na viedenskej Hlavnej stanici sa predtým rozšírili dohady o možnom skorom uzavretí nemeckej hranice. Rakúska polícia uviedla, že o tom nemá informácie, pričom vlaky naďalej premávajú.

Na nové desaťtisíce utečencov sa medzitým pripravuje Mníchov. Do mesta podľa polície prišlo okolo 1600 a 11.9. zaznamenali okolo 5800 utečencov. Primátor Mníchova Dieter Reiter vyzval ďalšie spolkové krajiny na naliehavú podporu. Od minulého víkendu dorazilo do bavorskej metropoly 40.000 ľudí.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok