Hygienici varujú pred nebezpečnými kozmetickými výrobkami

TASR
7.9.2015 11:45

Úrad verejného zdravotníctva varuje pred používaním výrobkov na vyrovnávanie vlasov a maskarou na mihalnice.

Hygienici varujú pred nebezpečnými kozmetickými výrobkami
TASR SITA

Úrad verejného zdravotníctva varuje ľudí pred niektorými nebezpečnými kozmetickými výrobkami. Ide o súpravu troch výrobkov na vyrovnávanie vlasov a maskaru na mihalnice. Výrobky do rýchleho výstražného systému pre nepotravinárske výrobky RAPEX nahlásili kontrolné orgány v Nemecku a Rumunsku. "Je možné, že výrobky sa vyskytujú aj na Slovensku," upozornil hlavný hygienik Ivan Rovný v tlačovej správe.

Nebezpečná môže byť súprava troch výrobkov na vyrovnávanie vlasov s názvom Brazilian Keratin – Straightening Treatment a Post-Treatment Conditioner značky Encanto do Brasil. Výrobky sú v bielej plastovej fľaši so zeleným popisom.

Pre vysoký obsah voľného formaldehydu sú výrobky nebezpečné pre zdravie ľudí. Obsah vo výrobkoch je v rozpore s nariadením Európskeho parlamentu a Rady o kozmetických výrobkoch.

Hygienici varujú aj pred maskarou na mihalnice s názvom Mascara Rich Black od značky Ruby Rose. Výrobok v čiernej plastovej tube zabalený do čiernej škatuľky obsahuje v zozname zložiek látku isobutylparaben, čo je tiež v rozpore s nariadením Európskeho parlamentu a Rady o kozmetických výrobkoch.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok