Sestry Williamsové na seba narazia vo štvrťfinále US Open

TASR TA3
7.9.2015 07:33

Americké tenisové sestry Serena a Venus Williamsové na seba narazia vo štvrťfinále ženskej dvojhry na záverečnom grandslamovom podujatí sezóny US Open.

Vzájomný duel naposledy pre Serenu

Trojnásobná obhajkyňa titulu a najvyššie nasadená Serena si v nedeľňajšom osemfinále poradila s krajankou Madison Keysovou v dvoch setoch 6:3, 6:3. Jej staršia sestra Venus ako nasadená dvadsaťtrojka dovolila estónskej kvalifikantke Anett Kontaveitovej uhrať iba tri hry a suverénne triumfovala 6:2, 6:1.

Pôjde už o 27. vzájomný zápas sestier Williamsových, naposledy sa z víťazstva tešila Serena vo wimbledonskom osemfinále. V celkovej bilancii vedie 15:11.

Proti Keysovej ťažila Serena zo skvelého podania, nespravila ani jedinú dvojchybu. V zápase s Venus očakáva náročný duel. "Venus predvádza na tohtoročnom US Open skvelý tenis. Musím sa na štvrťfinále naozaj dobre pripraviť. Pozitívom je, že meno Williamsová určite nebude chýbať v semifinále. Proti Venus je to vždy extrémne náročné, pre mňa je zatiaľ najlepšou hráčkou na tomto turnaji. Počas kariéry ma dokázala zdolať viackrát ako ktorákoľvek iná hráčka na okruhu WTA, vie o mojich slabinách," povedala Serena pre akreditované médiá.

555.jpg

Cibulkovej premožiteľka má otras mozgu

Svetová jednotka stále má šancu v New Yorku zavŕšiť kalendárny Grand Slam, čo sa naposledy podarilo v roku 1988 Steffi Grafovej. Ziskom 22. titulu z podujatí veľkej štvorky zároveň môže vyrovnať zápis legendárnej Nemky a v historických tabuľkách sa posunúť na druhé miesto za Austrálčanku Margaret Courtovú, ktorá má na konte 24 trofejí. Venus bojuje o svoj tretí titul na US Open.

"Rada by som opäť triumfovala v New York. Ľahko sa to hovorí, no oveľa ťažšie je dosiahnuť tento cieľ. Serena je až príliš dobrá hráčka. Ak nastúpite proti nej, musíte sa snažiť získať výmenu vo svoj prospech a zároveň dúfať, že vás nezasype esami."

Kanadská tenistka Eugenie Bouchardová sa pre zdravotné problémy odhlásila z osemfinále US Open, v ktorom mala v noci na nedeľu nastúpiť proti Talianke Roberte Vinciovej. Premožiteľka Slovenky Dominiky Cibulkovej z 3. kola má otras mozgu, ktorý si spôsobila po piatkovom pošmyknutí sa a páde v šatni.

Na odporúčanie lekára sa 21-ročná Bouchardová už v sobotu odhlásila zo štvorhry aj mixu a nasadená dvadsaťpäťka turnaja napokon nemohla zasiahnuť do hry o deň neskôr ani vo dvojhre. Vinciová je tak bez boja už vo štvrťfinále, kde sa stretne s Francúzkou Kristinou Mladenovicovou. Bývalá juniorská svetová jednotka vyradila trinástu nasadenú Rusku Jekaterinu Makarovovú v troch setoch 7:6 (2), 4:6, 6:1.

ženy - dvojhra - osemfinále:
Venus Williamsová (23-USA) - Anett Kontaveitová (Est.) 6:2, 6:1, Serena Williamsová (1-USA) - Madison Keysová (19-USA) 6:3, 6:3, Kristina Mladenovicová (Fr.) - Jekaterina Makarovová (13-Rus.) 7:6, 4:6, 6:1, Roberta Vinciová (Tal.) - Eugenie Bouchardová (25-Kan.) bez boja

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok