Mladí milenci v Indonézii sa už večer nebudú môcť schádzať

ČTK
3.9.2015 22:02

Mladí milenci to nikdy nemali ľahké, pre mladistvých v indonézskej provincii Západná Jáva bude ale randenie čoskoro ešte zložitejšie.

Mladí milenci v Indonézii sa už večer nebudú môcť schádzať

Boj proti upadajúcej morálke

Miestne úrady rozhodli, že mladší ako sedemnásť rokov sa odteraz nesmú schádzať po deviatej hodine večer. Cieľom opatrenia je bojovať proti morálnemu úpadku spoločnosti vrátane nárastu počtu neplánovaných tehotenstiev u detí, napísal britský denník The Daily Telegraph.

Šéf okresu Purwakarta Dedi Mulyadi povedal, že ak budú mladí po deviatej hodine večer trikrát pristihnutí, radnica môže rodičov donútiť, aby deti "zlúčili." Ako dodal, opatrenie by malo zabezpečiť, aby deti chodili skoro spať, a aby sa región vrátil k tradičnému spôsobu života.

Ulice budú  kontrolovať špeciálne hliadky

Purwakarta leží asi 100 kilometrov od indonézskej metropoly Jakarta. Indonézia je krajinou s najväčšou moslimskou populáciou na svete. "Pochádzam z dediny, kde ste po deviatej hodine večer už nemohli navštíviť suseda, pretože všetci dedinčania už boli v posteli a pripravovali sa na skoré vstávanie, aby mohli pracovať na ryžových poliach," citovala Mulyadiho agentúra AFP.

Nemanželské páry v oblasti sa vraj budú môcť schádzať počas dňa. Po západe slnka budú ulice kontrolovať špeciálne hliadky a nainštalujú aj nové kamery. Mladí milenci budú mať údajne zakázané stretávať sa večer nielen vonku, ale aj doma. Podľa indonézskych médií má krok u miestnych podporu, už s ním súhlasili predstavitelia asi 200 dedín.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok