Košice si vybojovali postup do play-off

SITA
3.9.2015 20:53

Hráči úradujúceho slovenského majstra HC Košice si v hokejovej Lige majstrov 2015/2016 vybojovali postup do play-off.

Košice si vybojovali postup do play-off
SITA

Domáci triumf

Zverenci trénera Petra Oremusa prienik do vyraďovacej časti zo základnej H-skupiny spečatili štvrtkovým domácim triumfom nad rakúskym Klagenfurtom 2:1 po samostatných nájazdoch.

Pre "oceliarov“ to bolo posledné vystúpenie v skupine, v ktorej zo štyroch duelov získali päť bodov. Spolu s Košičanmi postupujú ďalej aj hokejisti nemeckého mužstva Red Bull Mníchov, ktorí v nedeľu privítajú v domácom prostredí Klagenfurt. Pre Rakúšanov to bude tohtosezónna rozlúčka s LM.

Počas celého štvrtkového duelu mali hokejisti Košíc hernú aj streleckú prevahu, no dlho nevedeli nájsť recept na fínskeho gólmana Tuokkolu. Podarilo sa to až Bicekovi v 35. min, ktorý do súperovej bránky usmernil Šedivého pokus.

Najväčšie šance zostali nevyužité

Tlak domáceho tímu pokračoval, ale aj tie najväčšie šance Košíc zostali nevyužité. Na opačnej strane prišiel zákonitý trest - v závere vylúčenia Philippa sa Klagenfurt dostal pred Riečického a puk z hokejky Kapdstada skončil v jeho bránke - 1:1.

"Oceliari“ potom napriek veľkým šanciam nevyužili presilovku a muselo sa predlžovať. V extra čase nepochodil v úniku Sojčík, na opačnej strane pomohla Riečickému žŕdka pri brejku Lundmarka. Rozhodnutie priniesli až nájazdy, v nich druhý bod pre Košice zariadili úspešnými pokusmi Bicek, M. Bartánus a Jenčík.

Do vyraďovacej časti sa zo šestnástich trojčlenných skupín kvalifikujú ich víťazi i tímy na druhých miestach. Základná časť vyvrcholí 6. kolom v nedeľu 6. septembra. Šestnásťfinále play-off sa uskutoční 22. septembra a 6. októbra, osemfinále 3. a 10. novembra, štvrťfinále 1. a 8. decembra, semifinále 12. a 19. januára a finále na ľade lepšieho tímu po základnej časti 9. februára. 

Výsledok - H-skupina - štvrtok:
HC Košice (SR) - KAC Klagenfurt (Rak.) 2:1 po sam. nájazdoch (0:0, 1:0, 0:1 - 0:0, 1:0) 
Góly: 35. Bicek (Šedivý, M. Bartánus), rozhodujúci sam. nájazd Bicek - 55. Kapstad 
Sam. nájazdy: Bicek 1:0, Setzinger nedal, M. Bartánus 2:0, Lundmark nedal, Suja nedal, Koch nedal, Jenčík 3:0. 

Vylúčení: 4:5 na 2 min, presilovky a oslabenia: 0:0.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok