Slovan stále bez bodu, doma prehral s Chabarovskom

TA3 TASR SITA
28.8.2015 23:09

Hráči HC Slovan Bratislava nezvládli ani druhý domáci zápas v úvode novej sezóny Kontinentálnej hokejovej ligy, keď podľahli Amuru Chabarovsk 0:1. Po dvoch dueloch teda majú zverenci Miloša Říhu na svojom konte nulu v počte bodov.

Po dvoch bezgólových tretinách sa presadili hostia v 44. minúte, keď v presilovke tečoval puk za Garnettov chrbát Vandell. Slovan sa v zostávajúcich minútach snažil o vyrovnanie, ale nedokázal nájsť recept na brankára Amuru Metsolu.

Slovan Bratislava - Amur Chabarovsk 0:1 (0:0, 0:0, 0:1)

Gól: 44. Vandell (Achmetov, Teerjajev). Rozhodovali: Bukin, Rogačiov – Maitak, Pronskich, vylúčení: 6:4 na 2 min, presilovky: 0:1, oslabenia: 0:0, 7218 divákov.

Slovan Bratislava: Garnett – Sersen, Kozák, Švarný, Starosta, Valach, Mihalik, Luža – Kašpar, Nedorost, Nagy – Jeglič, Skokan, Šťastný – Surový, Protasenja, Bartovič – Skalický, Viedenský, Lušňák

Amur Chabarovsk: Metsola – Zub, Šulakov, Kolář, Teriajev, Aťušov, Veriovkin, Kurbatov, Podzinš – Miklík, Zohorna, Tarasov – Gračiov, Vandell, Achmetov – Litovčenko, Viačeslav Ušenin, Vladislav Ušenin – Fajzullin, Byvaľcev, Baškirov

Prvá tretina sa niesla v réžii domácich hokejistov, ako prvý pohrozil už po niekoľkých sekundách Nagy, ktorý obkorčuľoval poza bránku, no k zakončeniu sa už nedostal. V 4. minúte však išiel na trestnú Nedorost a "belasí" sa museli brániť. Amur si počas dvoch minút vypracoval iba jednu väčšiu šancu, keď v 6. minúte vypálil Vl. Ušenin, no Garnett jeho pokus vyrazil. Slovan bol v ďalších minútach aktívnejší a od 10. si zahral aj on v početnej výhode, no napriek viacerým strelám ju nepremenil. Veľká šanca na úvodný gól prišla v 16. minúte. Metsola vyrazil Starostovu strelu na ochranné sklo, odkiaľ sa puk odrazil späť do hry, no Skokan s Jegličom ho nedokázali usmerniť za brankárov chrbát. V 19. minúte sa to opäť nepodarilo Jegličovi, ktorý pálil hneď po buly. Krátko pred koncom prišla tutovka Vandella, ktorý išiel pri hre štyroch na štyroch sám na Garnetta, ale nenamieril presne. Bola to celkovo iba tretia strela hostí v 1. tretine, Slovan ich na Metsolu vyslal až 22.

Aj druhé dejstvo sa začalo aktivitou domácich a už po niekoľkých sekundách prišla tvrdá strela Sersena, no ani tá sa neujala. Po ňom neuspel ani Nagy. Ten v 26. minúte zbytočne fauloval a "belasí" sa museli opäť brániť presile. Amur však veľa vody nenamútila a asi pol minúty sa dokonca musel brániť vo vlastnom pásme. Početná výhoda nevyšla ani domácim hokejistom a tak diváci čakali na gól ďalej. Hostia mohli otvoriť skóre v 34. minúte, keď Garnett vykorčuľoval z bránky za pukom, no stratil ho v súboji s útočníkom Amuru. Ten ho poslal pred bránku, ale "belasá" obrana situáciu zvládla. Do konca tretiny už veľa vzruchu na ľade nebolo. Slovan síce opäť vysoko prestrieľal súpera, no vytúžený gól stále chýbal.

Nepremenené šance Bratislavčanov mrzeli v 44. minúte. Chabarovsk síce nevyužil presilovku o dvoch hráčov, ale dohrávanú o jedného už áno. Presadil sa Vandell, ktorý pred Garnettom tečoval prudkú strelu od modrej - 0:1. V ďalšom priebehu sa domáci snažili zvrátiť nepriaznivý stav. V 48. minúte pálil z medzikružia Bartovič, ale výborného brankára Amuru neprekonal. Amur už vsadil všetko na obranu a rýchlo sa zbavoval pukov. V 52. minúte mu však vyšla brejková akcia, slovenský legionár Miklík ale druhý gól nepridal.

Hlasy po zápase:

Miloš Říha, tréner Slovana: "Sú to zápasy ako cez kopirák, vytvoríme si šance, ale nedávame góly. Keď je v jednej tretine pomer striel 22 ku 3, tak to už o niečom hovorí. Hráčom nemám čo vytknúť, tlačíme sa do šancí, v poslednej sekunde sme trafili žŕdku. Niečo tomu ale stále chýba. Gratulujem súperovi, ktorý bojoval a hral húževnato. Hráči, ktorí nám chýbali pre virózu, by mali v nedeľu nastúpiť. Dnes sme to ešte nechceli siliť."

Tomáš Surový, kapitán Slovana: "V domácich zápasoch musíme bodovať. Musíme sa viac tlačiť do bránky. Dnes nám nešli ani presilovky, musíme to zlomiť tlakom na bránku, tečmi a takýmito gólmi. Keď sa to uvoľní, potom môžeme robiť nejaké nácviky akcií. Hokej je o góloch, my ich momentálne nedávame a preto nevyhrávame zápasy."

Ivan Švarný, obranca Slovana: "Nevyšla nám koncovka. Mali sme oveľa viac šancí a viac z hry, hovorí o tom samotný počet striel. Jediné, čo nám chýba, je gól. Keby sme ho dali, tak ožijeme a ťarcha z nás opadne. Dva zápasy a jeden gól je veľmi málo. Dusili sme ich, ale nepremenili sme šance."

Václav Nedorost, útočník Slovana: "Ich gólman všetko pochytal. Nedali sme prvý gól a potom sme sa dostali do nejakého kŕču. Presilovky boli tragédia."

Michel Miklík, útočník Amuru: "Sme radi za výhru a tri body. Myslím si, že domáci nás prevýšili vo všetkých činnostiach, my iba v tom, že sme dali gól. Domáci hrali výborne, ale nepremenili šance, tak to býva. Prajem im, aby to zlomili v ďalšom zápase a vyhrali."

Sergej Šepelev, tréner Amuru: "Mojim hráčom gratulujem k výhre. Bol to pre nás ťažký zápas, ďakujem hlavne brankárovi za jeho výkon. Psychicky nám toto víťazstvo pomôže, súper bol dobrý, ale my sme to zvládli."

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok