Republikáni na Floride potrebujú hlasy hispánskych voličov

TASR
28.1.2012 13:12

Dvaja poprední republikáni z Floridy - senátor Marco Rubio a bývalý guvernér Jeb Bush - pred nadchádzajúcimi primárkami vyzvali spolustraníkov, aby zmiernili rétoriku o ilegálnej imigrácii.

Republikáni na Floride potrebujú hlasy hispánskych voličov

Inak budú republikáni riskovať stratu hlasov hispánskych voličov, ktorí môžu byť dôležití v tohtoročných prezidentských voľbách v USA, uviedla v noci nadnes tlačová agentúra Reuters.


Výzva senátora a bývalého guvernéra prišla v čase, keď sa republikánski uchádzači o nomináciu snažia pred primárkami 31. januára získať hlasy Latinskoameričanov, ktorých je značné množstvo.


Rubio v piatkovom prejave v Miami povedal, že rétorika niektorých republikánov ohľadom imigrácie je "tvrdá, netolerantná a neospravedlniteľná". Na miernení sa pri výrokoch vyzval aj Jeb Bush.


Z prieskumov vyplynulo, že pozícia republikánov - majúcich politiku tvrdej línie ohľadom imigrácie a hraničných kontrol - môže byť problémom pri úsilí získať hlasy Latinskoameričanov. Na Floride tvoria vyše 13 percent z 11,2 milióna registrovaných voličov.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok