Jarábek skončil v Spartaku, tím viedol vyše dvoch rokov

TASR TA3
28.8.2015 12:34

Futbalový tréner Juraj Jarábek skončil v pozícii hlavného kormidelníka fortunaligového klubu FC Spartak Trnava. Informoval o tom hovorca "andelov" Marek Ondrejka prostredníctvom tlačovej správy.

Napätá atmosféra

Jarábek svoju abdikáciu oznámil majiteľovi klubu  Vladimírovi Poórovi. Ten ju prijal. "Môžem túto informáciu potvrdiť. Po ich dnešnom stretnutí už nie je Juraj Jarábek trénerom nášho klubu," potvrdil PR manažér Spartaka Marek Ondrejka. Dnes už bývalý kouč "bílich andelov" viedol tím vyše dvoch rokov, v prvej sezóne získal tretie a v druhej štvrté miesto. "Po dôkladnom zvažovaní som sa rozhodol pristúpiť k tomuto kroku. V poslednom období bol na moju osobu vyvíjaný veľký tlak. V takomto prostredí sa pracuje každému veľmi ťažko, rovnako aj mne. Myslím si, že mojim odchodom sa môže uvoľniť napätá atmosféra," reagoval Juraj Jarábek.

Ďalší členovia trénerského tímu na čele s hlavným koučom Branislavom Mrázom zostávajú pri mužstve minimálne na nedeľný duel proti MŠK Žilina, ktorý bude pre domácich vôbec prvým súťažným na novom modernom Štadióne Antona Malatinského. Trojica Mráz, Ivánka a Praj viedla už piatkový dopoludňajší tréning v Modranke.

Situácia sa obrátila

V Trnave bolo rušno už dlhší čas. Okrem uvedenia novej City Arény do užívania prenikli na svetlo sveta informácie o napätí medzi generálnym manažérom Viktorom Blažekom a trénerom Jurajom Jarábkom. V rozhovore pre denník Šport jeden z majiteľov a hlavný akcionár trnavského klubu Vladimír Poór potvrdil, že kouč A-tímu Juraj Jarábek má naďalej jeho dôveru a Blažek si vzal voľno. Teraz sa ale situácia obrátila a Jarábek abdikoval.

Spartak je v tabuľke na deviatom mieste s piatimi bodmi za bilanciu 1 výhra, 2 remízy a 3 prehry pri skóre 6:10. Naposledy prehral v derby na Pasienkoch so Slovanom 0:2. Pred otvorením nového ŠAM hrával v "azyle" v Zlatých Moravciach. Odohral ale aj šesť zápasov v Európskej lige UEFA 2015/2016. kde prenikol do 3. predkola, v ktorom ho vyradil PAOK Solún. "Andeli" v prvom predkole prešli cez bosniansky Olimpic Sarajevo (1:1 vonku, 0:0 doma), v druhom cez severoírsky Linfield (2:1 d, 3:1 v) a s PAOK-om prehrali Trnavčania v prvom súboji v Grécku 0:1 a v odvete v Zlatých Moravciach remizovali 1:1.

Zmeny nastali aj v Slovane

V novej sezóne slovenskej Fortuna ligy je to už tretia trénerská výmena, pritom ešte nie je odohratých ani sedem kôl. K prvej zmene prišlo v klube 8-násobného majstra Slovana Bratislava. Novým koučom "belasých" sa 21. augusta stal Cyperčan Nikki Papavasiliou, ktorý si odkrútil premiéru vo funkcii už v zápase 6. kola so Spartakom Trnava (2:0). Papavasiliou vystriedal na poste Dušana Tittela, ktorý naň rezignoval.

K druhej zmene prišlo v Zlatých Moravciach. Vedenie FC ViOn deň po výhre 3:2 v Skalici v šiestom kole ukončilo 23. augusta spoluprácu s hlavným trénerom Milkom Djurovskim z Macedónska. Vedením mužstva dočasne poverilo dvojicu trénerov Jozef Pavlík - Libor Fašiang. Päťdesiatdvaročný macedónsky lodivod vydržal na lavičke zlatomoraveckého klubu iba šesť ligových zápasov, v ktorých mužstvo získalo len štyri body. Vedenie Moraviec avizovalo, že trénerskú otázku bude riešiť počas reprezentačnej prestávky.


Trénerské zmeny vo FL 2015/2016:
Slovan Bratislava:
Dušan Tittel - Nikki Papavasiliou (od 6. kola)
ViOn Zlaté Moravce:
Milko Djurovski - dočasne poverené duo Libor Fašiang, Jozef Pavlík (od 7. kola)
Spartak Trnava:
Juraj Jarábek - dočasne poverený Branislav Mráz (od 7. kola).

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok