Pri prestrelke zahynuli vo Francúzsku štyria ľudia, medzi obeťami je aj dieťa

TASR TA3
25.8.2015 19:51

Na štyri sa zvýšil počet obetí prestrelky v tábore ľudí bez trvalého bydliska v departemente Somme na severe Francúzska, ďalším zosnulým je jeden z dvoch ťažko zranených policajtov. Ďalšie tri osoby utrpeli pri incidente v katastri obce Roye juhovýchodne od Amiens ťažké zranenia.

Premiér vyjadril sústrasť pozostalým

Francúzsky minister vnútra Bernard Cazeneuve hovoril o "absolútne dramatickom čine" muža, ktorý chladnokrvne zastrelil dvoch dospelých - muža a ženu, ako aj šesťmesačné dieťa. Výstrely zasiahli aj ďalšie dieťa vo veku troch rokov a dvoch mužov zákona, ktorí sa pokúšali zasiahnuť. Jeden z nich neskôr na následky zranení zomrel.

Predseda francúzskej vlády Manuel Valls vyjadril prostredníctvom Twitteru sústrasť pozostalým obetí a spoluúčasť príbuzným zranených.

Gens du voyage

Ťažké zranenia utrpel aj páchateľ, ktorého sa policajti pokúšali eliminovať. Okolnosti, ktoré viedli k streľbe, naďalej nie sú zrejmé.

Medzi osoby spomínané v súvislosti s táborom a označované príslušným francúzskym termínom gens du voyage, ktorým sa vo francúzskej legislatíve nahradil pred desaťročiami termín nomádi, zaraďujú tamojší občania aj Rómov. Cazeneuve vyjadril spoluúčasť aj celej tejto komunite.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok