Žilina doma zdolala Martin

TA3, SITA
27.1.2012 23:27

MsHK DOXXbet Žilina - MHC Mountfield Martin 4:3 (1:1, 0:2, 3:0).

Žilina doma zdolala Martin
TA3

Hokej - Tipsport extraliga 2011/2012 - 42. kolo:

MsHK DOXXbet Žilina - MHC Mountfield Martin 4:3 (1:1, 0:2, 3:0)
Góly: 13. Richard Huna (P. Sivák, D. Devečka), 46. D. Devečka (D. Kudělka), 51. Róbert Huna (D. Kudělka, P. Sivák), 53. D. Kudělka (Richard Huna) - 7. Zeliska (J. Cíger), 36. Šišovský (L. Kozák, M. Výborný), 38. Brcko (Kriška)
Vylúčení: 6:8 na 2 min, navyše: 35. P. Sivák na 10 min za nešp. správanie - 35. Drgoň na 10 min za nešp. správanie, presilovky: 2:1, oslabenia: 0:0, rozhodovali: Goga - Bogdaň, J. Tvrdoň, 1697 divákov

Zostavy:
Žilina: M. Laco - D. Devečka, Kudělka, T. Staňo, Dlouhý, Ďurkech, Krčula - P. Sivák, Róbert Huna, Richard Huna - Drábek, V. Nemec, Stupka - M. Drevenák, Troliga, Smotrila - T. Sýkora, Jarab, J. Kubiš
Martin: M. Šimko - Matejka, Drgoň, L. Kozák, M. Výborný, Škumát, Brcko, Vartovník, Mocek - J. Markovič, Galamboš, Michal Važan - Kriška, V. Škoda, Šišovský - Macejka, Murček, Miroslav Ižvolt - J. Cíger, Zeliska, M. Sobota

Prvé minúty patrili MHC Mountfield. Hostia mali dvakrát možnosť streliť úvodný gól pri početnej prevahe, to však nevyužili. V 7. min však unikol obrane domácich Zeliska a Martin viedol 1:0. Žilinčania odpovedali príležitosťou Siváka v tej istej minúte, ale Šimko bol pozorný. Hral sa rýchly hokej, bez výrazných šancí na oboch stranách. V 13. min sa presadila prvá domáca útočná formácia, keď po prihrávke Siváka spomedzi kruhov vyrovnal Richard Huna - 1:1. Dve minúty pred koncom prvého dejstva sa mohol stav meniť, ale Martinčan Kriška nepremenil samostatný nájazd na žilinského gólmana.

V úvode druhej tretiny boli aktívnejší žilinskí hráči, ktorí mali možnosť ísť do vedenia pri početnej prevahe, ale nestalo sa tak. Rozpútal sa boj o každý kúsok ľadu, súperi si nič nedarovali. Prišla však kuriózna situácia. V 34. min bol vylúčený domáci brankár Laco a následne kapitán Devečka a vzápätí putoval na trestnú lavicu Sivák, ktorí spolu s Drgoňom dostali navyše aj desaťminútové tresty. Hostia hneď po vhadzovaní využili početnú prevahu piatich na troch na strelenie ďalšieho gólu z hokejky Šišovského, ktorý sa najlepšie zorientoval pred Lacom. Následnú početnú prevahu však hostia nevyužili, ale keď sa vrátil na ľad Sivák, Brcko tretíkrát prestrelil domáceho gólmana - 1:3.

Žilinčania do tretej časti nastúpili s väčšou snahou o skorigovanie výsledku. V 46. min domáci kapitán D. Devečka od modrej čiary trochu zaskočil brankára hostí - 2:3. V 50. min bol vylúčený hosťujúci Sobota a pred brankárom hostí sa najlepšie zorientoval Róbert Huna, ktorý z bezprostrednej blízkosti pohodlne vyrovnal. Žilinčanom po zmazaní dvojgólového manka narástli krídla a prišiel štvrtý gól. Ten dali Žilinčania so šťastím, keď Kudělka pálil od modrej a puk skončil v 53. min za Šimkovým chrbtom - 4:3. Obe mužstvá ešte mohli meniť stav pri početnej prevahe, ale ani jedno z nich už neskórovalo. Ideálnu šancu na vyrovnanie mal v 60. min Kriška, ktorý však z ľavej strany pálil len do Laca. Martinčanom nepomohla ani záverečná hra bez brankára, a tak Žilina po tretí raz v rade nad týmto súperom zvíťazila.

Hlasy:
Milan Jančuška (tréner Žiliny): "Za stavu 1:1 to bol vyrovnaný zápas. My sme do druhej tretiny vstúpili nešťastne, po hlúpych fauloch sme boli viackrát vylúčení a hrali v oslabení aj o dvoch hráčov. Martin bol v tom momente lepší, mohol viesť aj vyšším rozdielom. Vydarila sa nám tretia tretina, za čo chcem pochváliť hráčov, že ju zvládli po taktickej stránke. Som rád, že sa nám podarilo získať tri body."

Ladislav Spišiak (tréner Martina): "Do Žiliny sme pricestovali so snahou získať aspoň bod. Zápas sme mali dobre rozohratý, v úvodných piatich minútach sme dostali súpera pod tlak a išli sme do vedenia. Druhá tretina nám dokonale vyšla. Následne sa zdalo, že máme problémy v obrane, keď pri vylúčení Drgoňa sme prakticky hrali na troch-štyroch obrancov, čo nás stalo veľa síl. V závere naše obranné rady už šliapali vodu, čo Žilina využila na strelenie rozhodujúceho gólu."

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok