Poprad o gól doma podľahol Nitre

TA3, SITA
27.1.2012 21:58

HK AutoFinance Poprad - HK Nitra 3:4 (0:1, 1:1, 2:2).

Poprad o gól doma podľahol Nitre
TA3

Hokej - Tipsport extraliga 2011/2012 - 42. kolo:

HK AutoFinance Poprad - HK Nitra 3:4 (0:1, 1:1, 2:2)
Góly: 31. Michal Chovan (Kovačevič, Vaic), 49. Vaic (Balán), 60. Tavželj (P. Svitana, Kovačevič) - 9. R. Tománek (Martin Segľa), 30. R. Tománek, 44. G. Saliji (Hamrák, Ďurák), 60. Hamrák (G. Saliji)
Vylúčení: 5:6 na 2 min, presilovky: 1:0, oslabenia: 0:0, rozhodovali: J. Višňovský - Gajan, Milan Grečko, 1368 divákov

Zostavy:
Poprad: Šimonovič - Pentikäinen, R. Suchý, Tavželj, Kovačevič, Fabian, Jáchym, Malina, D. Kramár - M. Chovan, S. Takáč, Kuľha - P. Svitana, Balán, Vaic - Škovira, A. Kroták, Homa - P. Gapa, Ištoci, Wesselényi
Nitra: Šimboch - Rais, Ďurák, Vosátko, Ordzovenský, Gurčík, K. Grman, M. Bača, Hrudík - G. Saliji, Hamrák, T. Hrnka - H. Ručkay, Martin Segľa, R. Tománek - T. Radulay, Bene, M. Mašlonka - Šumichrast, Káčer, L. Klíma

Úvod duelu poznamenala séria nepresností na obidvoch stranách. Prvú šancu mal až po piatich minútach Kovačevič, po ktorého nahodení do priestoru bránky bol ešte v nádejnejšej pozícii Vaic. Skóre otvorili hostia, keď v 9. min Šimonovič nestačil sklopiť betóny a Tománek skóroval - 0:1. Vyrovnanie mal na hokejke Takáč, štyri minúty pred prvou sirénou však netrafil odkrytú bránku Nitranov.

Popradčania sa nevedeli dostať do rytmu ani v prostrednej časti. V 25. min Balán napálil puk pred Šimbocha a len len, že sa neodrazil od Gurčíka až do siete. Nasledovala presilová hra a Michal Chovan namieril iba do nitrianskeho gólmana. Keď sa v polovici stretnutia pomedzi domácich bekov znovu preštrikoval Tománek a okabátil Šimonoviča, popradský zimný štadión pokrikom volal po nasadení Melicherčíka. Domáci však zakrátko dokázali odpovedať, Kovačevič nabil Michalovi Chovanovi a po šťastnom odraze bolo 1:2. V 37. min bol v šancí skúsený Kroták, pridlho však špekuloval a dobrú pozíciu premárnil. Poprad potom nevyrovnal ani v 25-sekundovej početnej výhode o dvoch mužov. Najmä vďaka dobrému výkonu brankára hostí Šimbocha odchádzali zverenci domáceho kouča Ladislava Svozila do kabín s jednogólovým mankom.

Poprad sa trápil i v tretej časti. Domácim nešla kombinácia, nevychádzal prechod do stredného pásma a ani jedna z pätiek si nedokázala vypracovať územnú prevahu. V 44. min znovu udreli hokejisti spod Zobora, keď Garip Saliji v 44. min namieril presne do horného rohu - 1:3. Popradčania strelili kontaktný gól, po peknej akcii Balán prihral Vaicovi a znovu to bolo len o gól. S pribúdajúcim časom sa stupňovalo úsilie "kamzíkov", v presilovke len tesne minul od modrej čiary Kroták. Popradčania v záverečnej päťminútovke dvakrát v krátkom slede faulovali a museli sa brániť dvojnásobnej presile. Záver už domáci nezvládli, keď inkasovali od Hamráka. Gól Tavželja od modrej čiary šesť sekúnd pred záverom už nič nezmenil na prehre Popradu.

Hlasy:
Róbert Spišák (tréner Popradu): "Nemôžem byť spokojný vôbec s ničím. Nepredviedli sme to, čo nás zdobilo v predchádzajúcich stretnutiach. Osobná statočnosť, dôraz v súbojoch, v týchto činnostiach sme absolútne prepadávali. Pri koncovke zasa chýbala zdravá agresivita."

Karol Kolečáni (tréner Nitry): "Odohrali sme taktický a disciplinovaný zápas, v ktorom chlapci splnili to, čo sme si predsavzali. Vedeli sme, že Poprad má šikovných útočníkov, ktorí ak dostanú priestor, vedia podržať puk a vytvoriť si šance. Snažili sme sa najmä prehusťovať stredné pásmo, čo nám úspešne vychádzalo. Sme spokojní."

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok