Košice naplno bodovali v Banskej Bystrici

SITA
27.1.2012 21:36

HC'05 Banská Bystrica - HC Košice 1:2 (1:1, 0:0, 0:1).

Košice naplno bodovali v Banskej Bystrici
SITA

Hokej - Tipsport extraliga 2011/2012 - 42. kolo:

HC'05 Banská Bystrica - HC Košice 1:2 (1:1, 0:0, 0:1)
Góly: 14. F. Nemček (T. Hričina, Brňák) - 7. Marcel Haščák (Jenčík), 47. S. Gron (Homer)
Vylúčení: 6:9 na 2 min, navyše: T. Hričina (B. Bystrica) na 10 min za nešp. správanie, presilovky: 0:1, oslabenia: 0:0, rozhodovali: M. Gašparík - Zvškovec, M.Valach, 1555 divákov

Zostavy:
Banská Bystrica: Chorošun - Kubka, M. Grman, Brňák, Cebák, Bambúch, Beňa, Mačkovič, Huba - Kristoffersson, Jokila, Hvila - F. Nemček, Heizer, T. Hričina - Marcinek, Češík, Kútny - Matoušek, J. Petro, Dolník
Košice: Hylák - Homer, J. Tabaček, Šeda, Kolba, Slimák, Martin Chovan, M. Novák, Jokeľ - P. Bartoš, Zálešák, Dravecký - Spilar, S. Gron, Michel Miklík - Marcel Haščák, Pašek, Jenčík - Mlynarovič, Matúš Chovan, M. Nagy

"Barani" v tejto sezóne Košičanov ešte nezdolali a ani v piatom meraní síl nezačali najlepšie. V 7. min domáca obrana zaspala, Marcel Haščák prekorčuľoval takmer cez celú hraciu plochu a situáciu zoči-voči Chorošunovi riešil učebnicovým blafákom - 0:1. Banskobystričania, vedomí si dôležitosti zápasu, potom zvýšili aktivitu. V 8. min počas presilovky nebezpečne vypálil Grman a Hylák mal na mále. Domáci išli vytrvalo za vyrovnaním, a to sa im podarilo na začiatku 14. min. Po akcii Hričinu sa puk šťastne odrazil k Nemčekovi a ten zblízka nezaváhal - 1:1. Ten istý hráč mohol tesne pred prvou sirénou pridať aj druhý gól, to by však nesmel zluftovať pred odkrytou košickou bránkou.

Urputný hokej pokračoval aj v prostrednej časti. V 24. min boli domáci blízko k druhému gólu, no pred Hylákom nikto z nich nedokázal skackajúci puk doraziť do siete. Hneď nato sa po úniku dvoch na jedného ocitol vo veľkej šanci Gron, ale nezakončil dôrazne a Chorošun zasiahol lapačkou. Hra sa postupne zrýchlila, vyložených šancí však veľa nebolo. Domáci ostreľovali Hyláka najmä počas presiloviek, z tlaku však nedokázali nič vyťažiť. Kvôli rozbitému plexisklu bola napokon druhá tretina skrátená o minútu a 21 sekúnd a dohrávala sa na začiatku tretej.

Bojovný zápas gradoval v poslednej dvadsaťminútovke, začalo sa pritvrdzovať a pribúdalo vylúčených. Z týchto situácií vyťažili hostia v 47. min počas presilovky sa cez statickú domácu obranu preštrikoval Gron a úspešným blafákom poslal Košice do vedenia. Domáci potom zapli na ešte vyššie obrátky, v koncovke im však chýbalo šťastie. Najviac v 58. min Kútnemu a potom vo výbornej pozícii zachránil skvelým zásahom Hylák. Šesťdesiattri sekúnd pred koncom duelu domáci odvolali brankára, ich snaha o vyrovnanie však už bola márna.

Hlasy:
Milan Staš (tréner B. Bystrice): "Dokázali sme odpovedať na gól súpera. V tomto zápase to bolo o tom, kto urobí viac chýb. Napokon sme ich urobili viac my. Pred druhým gólom Košíc boli tri individuálne chyby, ktoré súper využil. V takýchto vyrovnaných zápasoch by sa to nemalo stávať. Rozhodujú detaily. Chlapcom nemôžem nič vyčítať, azda len lepšiu koncovku, na tom musíme popracovať."

Miroslav Ihnačák (tréner Košíc): "Súper veľmi dobre bránil, ťažko sa nám presadzovalo. Boli sme veľmi často vylučovaní a ťažko sme sa dostávali do tempa. Keď sme zúžili zostavu na tri útoky, už to bolo lepšie. Strelili sme gól a náskok sme potom ubránili."

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok