Velits vyfúkol Saganovi červený dres na Vuelte

SITA TA3
23.8.2015 11:30

Hoci prvou etapou cyklistickej Vuelty bola tímová časovka, dianie pred cieľom a krátko po dojazde režírovali najmä slovenskí jazdci. Prvým nositeľom červeného dresu lídra pretekov sa stal Peter Velits, ktorý túto poctu vyfúkol Petrovi Saganovi doslova o jednu stotinu sekundy.

Velits: Som hrdý.

P. Velits bol totiž prvým mužom tímu BMC Racing, ktorý preťal cieľovú čiaru v sobotu podvečer v Marbelle v najrýchlejšom čase. Jazdci BMC zdolali súperov z Tinkoff-Saxo, ktorých priviedol do cieľa Peter Sagan, najtesnejším možným spôsobom. Tretí skončili cyklisti austrálskeho tímu Orica GreenEdge, ktorí finišovali o pol sekundy neskôr ako členovia Tinkoff-Saxo.

„Sme svetoví šampióni v tímovej časovke, a to nám dáva zodpovednosť ísť v každých pretekoch na víťazstvo. Stanovili sme si perfektnú taktiku. Na krátkej a úzkej trati nemalo význam jazdiť so všetkými pretekármi, tak sme štyroch obetovali krátko po štarte a do cieľa prišli piati. Bolo to veľmi rýchle, veľa si z toho nepamätám. Sme ale super šťastní, že sme zvíťazili. Rovnako mám veľkú radosť z toho, že Peter Velits má červený dres,“ cituje server Cyclingnews amerického lídra tímu BMC Tejaya van Garderena.

„Nebol konkrétny plán, kto by mohol byť v červenom drese. Vyšlo to na mňa a som na to hrdý,“ uviedol Peter Velits na oficiálnom serveri Vuelty.

 

Druhé miesto je Saganovi osudné

Úvodný tímový test v španielskej Andalúzii meral iba 7,4 km a keďže sa odohrával v atraktívnom, ale aj prašnom prostredí v bezprostrednej blízkosti morskej pláže, UCI sa rozhodla výsledky nerátať do klasifikácie jednotlivcov, iba družstiev. Po víťazstve v tímovej časovke veľmi túžili jazdci Tinkoff-Saxo. Najmä Peter Sagan chcel veľmi vyhrať, ale tesne mu to nevyšlo. Namiesto červeného dresu lídra pretekov sa obliekol do „starej známej“ zelenej farby.

„Veľmi sme sa snažili, ale nakoniec to bolo druhé miesto. Asi preto, že sa volám Sagan,“ uviedol vtipne Peter Sagan v televíznom rozhovore zjavne narážajúc na nedávnych svojich päť druhých miest v etapách na Tour de France.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok