Fico, Pellegrini a Kováčik skontrolovali City Arenu pred otvorením

TASR TA3
22.8.2015 17:15

Predseda Národnej rady Peter Pellegrini, premiér Robert Fico a predseda Slovenského futbalového zväzu Ján Kováčik absolvovali posledný kontrolný deň na Štadióne Antona Malatinského v Trnave pred jeho večerným slávnostným otvorením.

Náklady sa vyšplhali na 30 miliónov eur

Trávnik štadióna pred vypredaným hľadiskom pokrstia legendy Spartaka Trnava a Ajaxu Amsterdam a po nich je na rade zápas FC Spartak Trnava – Atlético Paranaense.

Náklady na výstavbu štadióna, ktorý je súčasťou multiplexu City Arena, dosiahli 30 miliónov eur, z toho dotácia SFZ bola 13,5 milióna eur. Je projektovaný podľa technických parametrov a požiadaviek UEFA a FIFA, kapacita štadióna je 19.000 miest.

"Štadión Antona Malatinského je dôsledkom odvážnych rozhodnutí," povedal na brífingu novinárom Kováčik. "Vláda premiéra Fica pochopila, že infraštruktúra najmasovejšieho športu na Slovensku potrebuje pomoc a som mu za veľmi to vďačný. Rovnako treba poďakovať investorovi, že vstúpili do tejto spolupráce," povedal predseda SFZ.

Fico: Trnava je projekt číslo jeden

Premiér zablahoželal Malému Rímu k novému štadiónu. Je to podľa jeho slov vlajková loď spolupráce medzi vládou, SFZ a samosprávami. "Spolu 21 štadiónov na Slovensku bude mať nové tribúny a vyhrievané trávniky. Trnava je projekt číslo jeden, na ktorý môžem byť aj ja hrdý, pretože naša vláda prijala pred časom rozhodnutie ho podporiť," povedal Fico. Ocenil, že stavba je veľkorysá k návštevníkom. "Z každého miesta je dobrý výhľad a potom je to pomerne veľká miera pohodlia pre diváka. Plus komfort v zázemí," ocenil premiér.

Investorom Štadióna Antona Malatinského je City Arena, a.s. , ktorá po otvorení odovzdá štadión späť do majetku mesta Trnava a bude si ho za symbolickú sumu tridsať rokov prenajímať. Základný kameň City Areny poklopali v septembri 2013. Mesto predalo pozemky pod ŠAM za euro, rovnako ako priľahlé pozemky pod obchodnú časť multikomplexu.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok