Plot na hraniciach nepomáha, do Maďarska prúdia davy utečencov

21.8.2015 14:53

Napriek tomu, že v juhomaďarskej Čongrádskej župe sú na hraniciach so Srbskom už postavené zábrany z ostnatého drôtu, vlna migrantov nepoľavuje. Vo štvrtok ilegálne prekročilo hranice smerom od Srbska 1399 migrantov, informoval spravodajský server Origo.hu.

Plot na hraniciach nepomáha, do Maďarska prúdia davy utečencov
SITA/AP

Policajné hliadky zadržali cudzincov, ktorí prekročili zelenú hranicu pri obci Röszke. Medzi nimi bolo aj 288 detí, povedal hovorca polície Čongrádskej župy Szabolcs Szenti. V posledných dňoch stúpa počet migrantov prichádzajúcich zo Sýrie, predtým väčšinu žiadateľov o azyl tvorili občania Afganistanu.

Zábrany proti migrantom z ostnatého drôtu na maďarsko-srbských štátnych hraniciach sú postavené už na celom úseku lemujúcom Čongrádsku župu od obce Ásotthalom až po obec Kübekháza, informovala v pondelok maďarská armáda.


Podľa veliteľa pracovnej skupiny Čongrádskej župy Ferenca Bátora prebieha budovanie plota podľa plánov. Zvyšný úsek zábran, ktoré majú chrániť pred migrantmi 175-kilometrové hranice so Srbskom, bude hotový do 31. augusta.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok