Pražskú hlavnú stanicu uzavreli pre anonymnú bombovú hrozbu

TA3
20.8.2015 12:56

Slovákov cestujúcich vo štvrtok ráno do Bratislavy prekvapila na pražskej hlavnej stanici informácia o meškaní vlakov. Časť stanice museli policajti dokonca vypratať. Dostali totiž informáciu, že v jednom zo stojacich vlakov by mohla byť uložená bomba. Viac zisťoval náš spolupracovník David Vozdecký.

"Dopad na premávku našich spojov v smere na Slovensko sa pohyboval v desiatkach minút v smere na Bratislavu, Žilinu cez Ostravu i cez Vsetín. Zdržanie vlaku sa pohybuje okolo 90 minút. Napríklad vlak Eurocity Slovan Praha - Budapešť mešká 78 minút, vlak Eurocity Radhošť Praha - Vsetín - Žilina približne 96 minút. Ďalšie spoje idú s menším zdržaním, napríklad vlak Detvan mešká 30 minút," informoval Šťáhlavský.

Železničnú dopravu dnes predpoludním v Prahe na hlavnom nádraží komplikoval aj oznam, že vo vlaku spoločnosti RegioJet je bomba. Uviedla to Radka Šťávová zo spoločnosti RegioJet. Bombu nakoniec vo vlaku policajti nenašli. Vlak sa mal pohnúť o 7:48, oznam o bombe nahlásili chvíľu pred jeho odjazdom. Všetkých cestujúcich z miesta evakuovali, na miesto prišli policajti. Pre vyšetrovanie sa medzinárodný vlak z Prahy pohol neskôr o 150 minút. Jeho pôvodný príchod do Košíc má byť pred 16:00, aktuálne vlak mešká viac ako sto minút.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok