Ružomberok aj po zápase s Trnavou bez plného bodového zisku

TA3 TASR
19.8.2015 23:17

Futbalisti MFK Ružomberok remizovali v dohrávke 3. kola Fortuna ligy so Spartakom Trnava 0:0. Duel sa hral v Poprade v náhradnom termíne, keďže Trnavčanov po návrate z úvodného stretnutia 3. predkola Európskej ligy na pôde PAOK Solún skolila viróza.

MFK Ružomberok – Spartak Trnava 0:0

Rozhodoval: Kružliak, ŽK: Boszorád, Masaryk - Nikolič, Mikinič, Janečka, Casado, ČK: 75. Nikolič (Trnava), 2436 divákov

zostavy a striedania:

MFK Ružomberok: Tofiloski – Boszorád, J. Maslo, Kružliak, Lupták – Nagy – Lovás (76. Masaryk), Faško, Ďubek,Zošák – Jakubko (69. Cheptine)

Spartak Trnava: Kamenár – Janečka, Nikolič, Godál, Tóth – Greššák, Baez – Vojtuš (74. Mikinič), Casado, Mikovič (90+. Bortel)– Majtán

Pre Liptákov to bol tretí domáci ligový duel na popradskom štadióne. Od začiatku zápasové opraty do svojich rúk zobral spartakovci. Zverenci trénera Juraja Jarábka dobre kombinovali a mali územnú prevahu, ale do zakončenia sa nedostali, ich aktivita skončila pred "veľkým vápnom". Naopak, prvú nebezpečnú strelu vyslali domáci, v 23. min. po brejkovej situácii Faškov krížny pokus ľavačkou tesne minul ľavý dolný roh brány hostí. Ružomberský tím začal príliš ustráchane, až postupne sa osmeľoval. V 32. min. Faško kolmicou z hĺbky vlastnej polovice oslovil Lovása, ten sa predral cez Godála, no vo finálnej fáze zoči–voči Kamenárovi nedal.

Do druhého dejstva vstúpil úplne iný Ružomberok. V 55. min. pripravil Zošák veľmi sľubnú palebnú pozíciu Jakubkovi, ten však mal veľmi vychýlenú mušku. Až v 62. min. smerovala prvá priama strela medzi žrde, spoza šestnástky napriahol nový muž v trnavskom drese Majtán, no len do Tofiloského rukavíc. V 75. min. dostal druhú žltú kartu po likvidačnom faule na prenikajúceho Lovása hosťujúci stopér Nikolič a stretnutie sa pre neho skončilo. O tri minúty nato sa v gólovej šanci ocitol striedajúci Mikinič, ale napol iba bočnú sieť. Vzápätí tesne vedľa letel aj ďalekonosný projektil Faška. Päť minút pred koncom Mikinič spálil aj druhú tutovku a po ňom neuspel na dvakrát ani Mikovič.

Hlasy:

Ivan Galád, tréner Ružomberka: "Bol to korektný zápas, v ktorom sme veľmi chceli vyhrať, nie sme v jednoduchej situácii, máme len tri body. Hráči sa pokúšali realizovať veci, ktoré sme pripravovali v tréningovom procese, žiaľ nepodarilo sa nám streliť gól. Potešili ma výkony mladých hráčov, či už Kružliaka, Faška, Lovása. Naozaj sme nečakali, že budeme mať len tri body. Dúfam, že ďalej sa bude dariť lepšie."

Juraj Jarábek, tréner Trnavy: "Pokračovali sme v našej sérii zápasov vonku, už veľmi sa tešíme na otvorenie City Arény, od polky apríla budeme prvý raz doma. Myslím si, že zápas sa musel páčiť divákom, jediným negatívom bolo, že to skončilo 0:0, mohlo to skončiť úplne iným výsledkom. My sme veľmi chceli vyhrať, Ružomberok takisto, hralo sa hore-dole. Ani jedno mužstvo ale nemalo šťastie ani kvalitu, lebo tých šancí bolo naozaj požehnane. So zakončením sme si dnes nepotykali. V oslabení sme paradoxne mali tri čisté šance. Remíza je však nakoniec spravodlivá."

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok