Potvrdené. Trénerom hokejovej reprezentácie bude Zdeno Cíger

SITA TA3
18.8.2015 16:25

Štyridsaťpäťročný martinský rodák preberá národný tím po Čechovi Vladimírovi Vůjtkovi, ktorý ukončil svoje pôsobenie vo funkcii po májových majstrovstvách sveta 2015.

Jednoznačné rozhodnutie

Novým trénerom slovenskej hokejovej reprezentácie sa podľa očakávania stal Zdeno Cíger. Rozhodli o tom na utorňajšom zasadnutí výkonného výboru Slovenského zväzu ľadového hokeja (SZĽH) v Starej Lesnej. Štyridsaťpäťročný martinský rodák Cíger (nar. 19. októbra 1969) prebral národný tím po Čechovi Vladimírovi Vůjtkovi, ktorý ukončil svoje pôsobenie vo funkcii po májových majstrovstvách sveta 2015. Kormidelníkom SR bol od augusta 2011. Novým generálnym manažérom reprezentácie sa stal Róbert Švehla.

"Rozhodnutie výkonného výboru bolo jednomyseľné v oboch prípadoch. Ja osobne som dal návrh na generálneho manažéra, potom Róbert Švehla navrhol trénera. Aj to prešlo jednohlasne. Momentálne viac informácií nemôžem poskytnúť, v stredu sa v Bratislave uskutoční oficiálna tlačová beseda," uviedol prezident SZĽH Igor Nemeček.

Po Čechovi prichádza Slovák

Slovenskú reprezentáciu po dvoch zahraničných koučoch (Kanaďan Glen Hanlon ju viedol v rokoch 2010 - 2011, pozn.) znovu bude viesť domáci kormidelník. Niekdajší výborný ľavý krídelník Cíger je bývalý dlhoročný československý aj slovenský reprezentant, uplatnil sa aj v zámorskej NHL. Na Slovensku je jeho meno spojené predovšetkým so Slovanom Bratislava, s ktorým získal štyri ligové tituly ako hráč a dva ako lodivod.

Cíger je v poradí ôsmym koučom slovenského národného tímu, ešte pred Vůjtkom a Hanlonom ju viedli František Hossa, Ján Filc, Ján Šterbák, Jozef Golonka a Július Šupler. Najbližšia vážna previerka čaká na Slovákov na budúcoročnom svetovom šampionáte v Rusku 6. - 22. mája 2016.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok