Sagan pôjde na Vueltu, oficiálne potvrdil jeho tím Tinkoff-Saxo

TA3
17.8.2015 15:37

„Nebude pre mňa prioritou, skôr sa tam chcem zapracovať do pretekárskeho rytmu,“ povedal úspešný slovenský cyklista.

Kompletná zostava v utorok

Cyklistický profitím Tinkoff-Saxo v pondelok oficiálne potvrdil, že slovenský reprezentant Peter Sagan pôjde na španielsku Vueltu. Pridá sa tak ku kolegovi Poliakovi Rafalovi Majkovi, informoval portál cyclingnews.com.

Kompletnú zostavu na Vuelta a Espana, ktorá sa začne v sobotu, zverejní vedenie tímu ruského milionára Olega Tiňkova v utorok. Pre Sagana to budú prvé preteky od Tour de France, na ktorých získal štvrtýkrát za sebou zelený dres.

Príprava na šampionát

"Pôjdem na Vueltu, ktorá by pre mňa mohla byť dobrá príprava na majstrovstvá sveta. Nebude pre mňa prioritou, skôr sa tam chcem zapracovať do pretekárskeho rytmu. No ak by som sa ocitol na popredných pozíciách v etape, určite nepremrhám šancu na víťazstvo," povedal už pred pár dňami Slovák, ktorý bude na španielskych cestách na tomto podujatí Grand Tour štartovať tretíkrát. Vlani odstúpil v 14. etape, aby sa regeneroval pred svetovým šampionátom.

Lídrom tímu Sky bude úradujúci víťaz TdF Chris Froome. Ten sa môže stať iba tretím cyklistom, ktorý v jednom roku vyhrá TdF aj Vueltu. V roku 1963 sa to podarilo Jacquesovi Anquetilovi a v roku 1978 Bernardovi Hinaultovi. Tridsaťročný Froome na Vuelte skončil dvakrát druhý.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok