Na Chodníku slávy pribudla ďalšia hviezda, získal ju legendárny zvukár

TASR
13.8.2015 22:11

Legendárny zvukový režisér a hudobný producent Al Schmitt, ktorý od 60. rokov minulého storočia spolupracoval s veľkým počtom velikánov hudobnej scény, vrátane Franka Sinatru, Raya Charlesa, Madonny alebo Michaela Jacksona, má vlastnú hviezdičku na hollywoodskom Chodníku slávy.

Na Chodníku slávy pribudla ďalšia hviezda, získal ju legendárny zvukár
SITA/AP

Uznávanému rodákovi z New Yorku, ktorého na slávnosti v Meste anjelov osobne ocenil gitarista formácie Eagles Joe Walsh (67) označiac Schmitta za "národný poklad", zaslal blahoprajný telegram aj sir Paul McCartney.

Schmitt, ktorý napriek pokročilému veku pracuje v súčasnosti sťaby aranžér v slávnych Capitol Studios, získal počas desaťročia trvajúcej profesionálnej dráhy 21 ocenení Grammy, okrem iného za spoluprácu s Henrym Mancinim, Georgeom Bensonom a Quincym Jonesom, ako aj skupinami Steely Dan a Toto, či speváčkou Natalie Cole.

Od roku 2006 je laureátom Grammy za celoživotné dielo, už od roku 1997 členom Siene slávy TEC Awards, ocenení za technickú výnimočnosť a kreativitu, udeľovanú obvykle priekopníkom z radov audioprofesionálov. V septembri minulého roka udelili Schmittovi čestný doktorát prestížnej Berklee College of Music.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok