Google prekvapil, gigant sa začlení pod novú spoločnosť Alphabet

TA3 ČTK
11.8.2015 09:42

Americká internetová firma Google Inc oznámila, že mení organizačnú štruktúru. Stane sa súčasťou holdingu zvaného Alphabet, do ktorého budú zahrnuté aj vyhľadávacie a mapové služby a server YouTube.

Google prekvapil, gigant sa začlení pod novú spoločnosť Alphabet
SITA/AP

Šéfom holdingu Page

Do nového holdingu bude patriť aj širokopásmové pripojenie a tiež káblová televízia Fiber, laboratórium Nest a investičná dcérska spoločnosť Google Ventures. Šéfom holdingu Alphabet bude zakladateľ firmy Larry Page.

Ďalší zo zakladateľov Sergey Brin bude zastávať funkciu prezidenta a výkonným predsedom spoločnosti bude Eric Schmidt, oznámila spoločnosť vo svojom sídle v kalifornskom Mountain View.

Identické práva

Šéfom Googlu sa stane Sundar Pichai, doterajší viceprezident pre produkciu. "Nová štruktúra nám umožní sústrediť sa na mimoriadne príležitosti, ktoré vo vnútri Googlu máme," komentoval zmenu Page. "Alphabet je súborom firiem, z ktorých je pochopiteľne najväčší Google," dodal. 

Alphabet nahradí Google ako verejne obchodovaná spoločnosť, všetky akcie Googlu sa automaticky zmenia na akcie Alphabet s identickými právami. Nové usporiadanie nadobudne platnosť "neskôr v tomto roku," uviedla spoločnosť vo vyhlásení.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok