Krívajúci americký minister Kerry má exkluzívnu oporu od Kennedyovcov

TASR
5.8.2015 09:37

Americký minister zahraničných vecí John Kerry vymenil barle, ktoré používal, odkedy si v máji pri bicyklovaní zlomil stehennú kosť, za paličku so striebornou rukoväťou. V minulosti už poslúžila trom členom kennedyovského klanu - vrátane bývalého prezidenta Johna Kennedyho a jeho otca Josepha.

Krívajúci americký minister Kerry má exkluzívnu oporu od Kennedyovcov
SITA/AP

Palička má minulosť

Kerry sa objavil s paličkou na stretnutí Združenia krajín juhovýchodnej Ázie v malajzijskej metropole Kuala Lumpur. Kolegom z juhovýchodnej Ázie povedal, že mu ju požičala Vicky Kennedyová, vdova po senátorovi Tedovi Kennedyovi.

"Táto palička má minulosť," zabával ich. "Počas vojny patrila americkému veľvyslancovi v Británii Josephovi Kennedyovi. Po vojne ju používal prezident J.F. Kennedy, kým sa stal prezidentom - keď ho trápilo vojnové zranenie chrbtice... A potom ju používal Teddy Kennedy, keď si zlomil chrbticu," pokračoval.

111.jpg

Používa ju po tretí raz

Kerry dodal, že Ted Kennedy mu paličku požičal v minulosti už dvakrát, keď mal operované koleno.

"A tak, keď Vicky Kennedyová... počula, že som si zlomil nohu, vedela, že budem túto paličku potrebovať... Tu je. Používam ju po tretí raz, a trikrát znamená šťastie, nie?" Jeho poslucháči ho odmenili úprimným smiechom.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok