Trenčín vyhral na nulu, Podbrezová nadelila Michalovciam poltucet

TASR
1.8.2015 19:04

Majstrovský Trenčín vycestoval do Zlatých Moraviec, s domácim tímom si poradil najtesnejším rozdielom. Diváci videli v Brezne poriadnu gólovú parádu. Podbrezová si poradila s nováčikom z Michaloviec.

Hostia boli lepší celý zápas

Úradujúci slovenský futbalový majster AS Trenčín zvíťazil v sobotňajšom stretnutí 3. kola Fortuna ligy 2015/2016 na pôde Zlatých Moraviec najtesnejším rozdielom 1:0. Hostia boli od úvodu lepším tímom a o ich triumfe rozhodol presný zásah Dávida Gubu zo 64. minúty.

Domáceho gólmana Marka Raniloviča v úvodnom dejstve v dvoch prípadoch zachránila konštrukcia bránky - najskôr po hlavičke Jaira da Silvu po rohu a potom po priamom kope Ryana Koolwijka. Slovinského gólmana desať minút po prestávke neprekonal vo veľkej šanci ani Matúš Bero, podarilo sa to až Gubovi strelou do "šibenice". Trenčania pokračujú v novom ročníku FL bez straty body aj bez inkasovaného gólu. ViOn si pripísal už tretiu prehru. 

FC ViOn Zlaté Moravce - AS Trenčín 0:1 (0:0)

Gól: 64. Guba, ŽK: 40. Čögley, 50. Bero (obaja Trenčín), rozhodovali: Kružliak - Balko, T. Somoláni 
Zlaté Moravce: Ranilovič - Cebara, Burič, Tipurič, S. Milojevič - Orávik, Samateh, D. Školnik, Glavaš - Krznarič (90. Klačan), Mance (65. Rejdovian) 
Trenčín: Šemrinec - Čögley, Ramón Rodríguez da Silva, Rundič, Madu - Koolwijk, Bero (90. Kleščík), Lobotka - Ibrahim Rabiu (58. Van Kessel), Jairo da Silva, Guba (88. Skovajsa)

Gólové hody

Diváci v Brezne sa s najväčšou pravdepodobnosťou lúčili s Fortunou ligou, keďže ďalší zápas by mala Podbrezová odohrať už na materskom štadióne, otázny je len odložený so Žilinou. V prvom polčase sa konečne namaškrtili aj gólmi, tri z nich padli do siete nováčika z Michaloviec a prestávková nálada bola povznášajúca.

'Železiari' začali ofenzívne a z úvodnej aktivity vyťažili aj premiérový gól v novej sezóne. Pomohol im k nemu pokutový kop v 12. min po faule Podhorina na Gála-Andrezlyho a presná trefa Melunoviča. Aj v  ďalších prstoch mali prsty legionári, z čista jasna v 26. min po dlhom aute Šimčáka sa Vernon 'koníkom' v historicky premiérovom góle Michaloviec vo FL nemýlil a hostia si odrazu trúfali čoraz viac.

V 37. min Kuncovu strelu z brejku v poslednej chvíli zblokovala obrana, no o minútu neskôr sa sieť rozvlnila na druhej strane. Po rýchlej akcii Mehanovič zo 16 metrov trafil presne k žrdi a keď v 45. min už v nastavenom čase voľný Vaščák zužitkoval krásnu nahrávku Almaského z krídla, nečudo, že z ihriska odchádzali 'železiari' vyprevádzaní potleskom. Po zmene strán sa hostia snažili streliť čo najrýchlejšie kontaktný gól, no chýbal im nápad a nejaká prekvapujúca akcia.

Naopak, udreli domáci, v 63. min sa po priamom kope najlepšie v tlačenici zorientoval na malom vápne Kupčík a bolo už zrejmé, kto si pripíše tri body, navyše okorenené rekordnými piatimi gólmi, ten piaty pridal v 69. min Gál-Andrezly, keď sa presadil cez benevolentne brániaceho Galla. Pozoruhodný výsledok ešte kozmeticky upravil v 71. zblízka Hamuľak, čo zdravo naštvalo Mehanoviča a lahôdkou v 90. min po prehodení brankára Kiru stanovil poltucet gólov v sieti hostí.

ŽP Šport Podbrezová - MFK Zemplín Michalovce 6:2

Góly: 12. Melunovič z pok. kopu, 38. Mehanovič, 45+. Vaščák, 63. Kupčík, 69. Gál-Andrezly, 90. Mehanovič - 26. Vernon, 71. Hamuľak. Rozhodca Šuniar, ŽK: Kochan, Migaľa - Podhorin, 2450 divákov.
ŽP Šport Podbrezová: Kuciak - Andrič, Kupčík, Pimpara, Vajda (76. Szöke) - Gál-Andrezly, Kochan (61. Migaľa), Mehanovič, Almaský - Vaščák (64. J. Pančík) - Melunovič
MFK Zemplín Michalovce: Kira - Koscelník, Gallo, Podhorin, Šimčák - Grič, Vernon (46. Mensah) - Kunca, Turik (90. Bednár), Leško (60. Regáli) - Hamuľak

Senica v nadstavenom čase zlomila odpor Skalice

Seničania v dramatickom sobotňajšom stretnutí 3. kola najvyššej slovenskej futbalovej súťaže Fortuna ligy 2015/2016 zdolali nováčika zo Skalice 2:1. Úvod duelu vyšiel lepšie domácim, ktorí sa v 20. min ujali vedenia zásluhou umiestnenej strely Filipa Hlohovského. Odpoveď hostí prišla už o osem minút neskôr, senický gólman Martin Šulla podcenil center Mária Kuráka.

Domáci pokračovali vo svojej aktivite aj po zmene strán, no aktívny Tomáš Komara ani Filip Hlohovský nepremenili svoje šance. K rozuzleniu stretnutia prišlo až v nadstavenom čase. V 93. minúte dostal červenú kartu za dve žlté strelec vyrovnávajúceho gólu hostí Kurák. Rozhodujúci gól dosiahol Hlohovský, ktorý strelou k pravej žrdi prekonal Hajdúch. Senica si pripísala premiérové víťazstvo v aktuálnej sezóne, Skalica stratila v tomto ročníku prvé body. 

FK Senica - MFK Skalica 2:1 (1:1)

Góly: 20. a 90.+ Hlohovský - 28. Kurák, ŽK: 17. Čunta, 80. Kontár, 85. J. Dolný - 30. Kurák, 34. Lietava, 67. Ciprys, 80. Michal Gašparík, ČK: 90.+ Kurák (Skalica) po druhej ŽK, rozhodovali: R. Weiss - Bobko, Galo 
Senica: Šulla - Kontár, P. Pavlík, Pillár, Čunta - Komara - J. Dolný, Hlohovský, S. Mráz (87. Hladík), Kalabiška (72. Ventúra) - J. Kosorin 
Skalica: Hajdúch - Švrček, Pavol Majerník (54. Petrovský), R. Konečný, Ciprys - Kurák - Mazan, Bariš, A. Čermák, Michal Gašparík (90. Neoveský) - Lietava (77. Jakubek)

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok