Országh novým trénerom hokejistov Banskej Bystrice, nahradil Chudého

SITA TA3
30.7.2015 10:59

Vladimír Országh pôsobil v ostatnej sezóne ako asistent trénera v Slovane Bratislava.

Po ročnej pauze

Vedenie extraligového hokejového klubu HC '05 iClinic Banská Bystrica sa dohodlo na spolupráci s trénerom Vladimírom Országhom. Tridsaťosemročný niekdajší krídelník sa pod Urpín vracia po ročnej pauze, počas ktorej pracoval ako asistent trénera v tíme KHL Slovan Bratislava. V mužstve "baranov" nahradí Miroslava Chudého, ktorý sa pred pár dňami dohodol s vedením klubu na ukončení zmluvy.

Vladimír Országh po ukončení hráčskej kariéry v lete 2010 pôsobil v dvoch sezónach ako pomocník Milana Staša resp. Alpa Suhonena na striedačke extraligovej Banskej Bystrice, neskôr dva roky sám viedol "baranov". Asistentom bude Richard Zedník.

V tandeme so Zedníkom

"Vlado preberie vedenie družstva na štvrtkovom večernom tréningu. Veríme, že trénerský tandem Országh - Zedník vykročí v blížiacej sa sezóne na dlhú cestu, ktorá sa pre náš klub skončí úspešne," referuje oficiálny web extraligistu z Banskej Bystrice.

Ešte ako hráč absolvoval majster sveta z Göteborgu 2002 Vladimír Országh niekoľko sezón v zámorí, v NHL odohral za New York Islanders, Nashville Predators a St. Louis Blues dovedna 289 zápasov základnej časti s bilanciou 54 gólov a 65 asistencií, v play-off pridal 6 štartov a v nich zaznamenal dva presné zásahy.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok