Slovenky proti Francúzkam s Cibulkovou, Hantuchovou i Rybárikovou

TA3, TASR
25.1.2012 16:37

Osvedčené kvarteto Dominika Cibulková (18. vo svetovom rebríčku WTA), Daniela Hantuchová (21.), Magdaléna Rybáriková (69.), Jana Čepelová (203.) nominoval slovenský kapitán Matej Lipták na stretnutie 1. kola II. svetovej skupiny tenisového Pohára federácie proti Francúzsku.

Slovenky proti Francúzkam s Cibulkovou, Hantuchovou i Rybárikovou
SITA

V neoficiálnej nominácii kapitána francúzskeho tímu Nicolasa Escudeho sú Pauline Parmentierová (70.), Virginie Razzanová (84.), Alize Cornetová (85.) a Aravane Rezaiová (120.). Svetová deviatka Marion Bartoliová už niekoľko rokov vo Fed Cupe nereprezentuje pre problémy s národným zväzom.

Vo fedcupovej histórii pôjde o tretí vzájomný zápas medzi Slovenskom a Francúzskom. V roku 2002 zvíťazili Slovenky vo štvrťfinále na harde v bratislavskej Inchebe 4:1 a na jeseň na finálovom turnaji v španielskom Maspalomase zavŕšili svoju spanilú jazdu ziskom cennej trofeje. V roku 2009 na antuke v Limoges prehrali Liptákove zverenky 2:3, keď o všetkom rozhodla až dramatická záverečná štvorhra. Slovenky vlani v apríli vypadli zo svetovej skupiny Fed Cupu po nešťastnej domácej prehre 2:3 so Srbskom. Francúzky opustili elitu vôbec prvýkrát po prehre 1:4 v Španielsku. Hlavným rozhodcom bratislavského merania síl bude Brit Andrew Jarett, v úlohe empajrových arbitrov sa predstavia Portugalčanka Mariana Alvesová a Nemec Christoph Damaske. Hrá sa s loptičkami značky Wilson US Open. Sobotňajšie dvojhry odštartujú o 13.00, v nedeľu od 12.00 sú na programe záverečné dvojhry a štvorhra.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok