Neliba chce vylepšiť herný prejav Slovana

TA3, SITA
25.1.2012 16:30

Jan Neliba nahradil na poste trénera Slovana Bratislava Štefana Mikeša.

Neliba chce vylepšiť herný prejav Slovana
SITA

Nový tréner slovenského extraligového hokejového klubu HC Slovan Bratislava Jan Neliba, ktorý vystriedal pri kormidle Štefana Mikeša, nastupuje k mužstvu s ambíciou vylepšiť jeho herný obraz. Päťdesiatosemročný rodák z mesta Příbram trénoval doteraz juniorku Slovana, situáciu v klube má preto zmapovanú.

"Dostal som na rozmyslenie približne hodinu. Dlho som však neuvažoval, bola to pre mňa veľká výzva. Viem, do čoho idem. V Slovane je vždy veľký tlak, som s tým zmierený," povedal pred stredajším tréningom Jan Neliba. Bývalý československý reprezentant dosiahol najväčšie úspechy so Vsetínom, s ktorým získal tri majstrovské české tituly. Slovan prehral ostatné tri zápasy v rade, fanúšikovia sú nespokojní najmä s hrou v domácich stretnutiach. "Divákov nedostávalo mužstvo do varu. Verím, že po dohovore s hráčmi budeme hrať viac pre diváka. Hráčom som v kabíne povedal, že nastupujem na rovnakú loď a tá buď pôjde hore, alebo sa bude potápať. Neprichádzam k mužstvu s tým, že by to malo byť horšie. Vždy verím, že bude lepšie," povedal Neliba, ktorý má pripravené v hernom systéme niektoré zmeny. Zatiaľ o nich však nechce zoširoka hovoriť. Premiéru na lavičke Slovana bude mať český kouč v piatok 27. januára proti Skalici.

Ján Neliba si ako hráč dlhé roky obliekal dres Kladna, pôsobil aj v Jihlave či vo fínskom klube Lukko Rauma. Ako tréner začínal v Kladne, pôsobil vo Vsetíne, Kuopiu, Nitre. V posledných rokoch pôsobil pri mládeži, najskôr v Ústí nad Labem a naposledy pri junioroch Slovana.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok