Teroristi zaútočili na policajnú stanicu na severe Indie, hlásia mŕtvych

TASR
27.7.2015 09:43

Minimálne dvoch policajtov a jedného civilistu cestujúceho autobusom zastrelili v skorých ranných hodinách v severoindickom štáte Pandžáb ozbrojenci v armádnom oblečení.

Teroristi zaútočili na policajnú stanicu na severe Indie, hlásia mŕtvych
SITA/AP

Sprísnia ostrahu na hraniciach

Štyria útočníci sa v bielom aute doviezli k policajnej stanici v okrese Gurdáspur v štáte Pandžáb, kde následne pri streľbe usmrtili dvoch policajtov, uviedla indická televízna stanica NDTV. Po ceste na stanicu strieľali aj na prichádzajúci autobus, pričom usmrtili jedného cestujúceho.

Na železničných koľajach neďaleko policajnej stanice sa následne našlo niekoľko bômb.

Indický minister vnútra Rádžnath Singh prostredníctvom sociálnej siete Twitter uviedol, že indické pohraničné bezpečnostné jednotky boli vyzvané na sprísnenie ostrahy na indicko-pakistanských hraniciach.

Už roky sa sporia o Kašmír

Zmienená policajná stanica sa nachádza v blízkosti hraníc Pandžábu so štátom Džammú a Kašmír, avšak nie pri hraniciach s Pakistanom.

Kašmír leží v indicko-pakistanskom pohraničí, pričom obe tieto krajiny si robia nárok na celé jeho územie. Od roku 1947, keď India a Pakistan získali nezávislosť od Británie, viedli už medzi sebou o ovládnutie Kašmíru dve vojny.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok