Myjava pokračuje v spanilej jazde, za obeť jej padol aj Slovan

TA3 TASR SITA
26.7.2015 22:21

Spartak Myjava pokračuje v rozprávkovom vstupe do nového ročníka Fortuna ligy, v druhom kole zvíťazil na pôde bratislavského Slovana 1:0.

Fortuna liga 2015/2016 - 2. kolo

ŠK Slovan Bratislava - Spartak Myjava 0:1 (0:1)

Gól: 36. Sládek. ŽK: Kubík, Milinkovič (obaja Slovan), ČK: 82. Kubík po druhej žltej karte. Rozhodoval: Vnuk, 1890 divákov

zostavy a striedania

Slovan: Mucha – Kotula, Gorosito, Hudák, Podaný – Lásik (55. Gonzalez), Štefánik (46. Oršula) - Milinkovič, Mészáros, Milinkovič, Kubík - Priskin (60. Vittek)

Spartak: Solnička – Banovič, Beňo, Marček, Chovanec (33. Jánošík) – Pekár, Bilovský, Kóňa, Kolár – Daniel (90.+ Jastráb), Sládek (90.+ Ferenčič)

Domáci tréner Dušan Tittel sa rozhodol proti Myjave aj s výhliadkou na súboj v Krasnodare šetriť viaceré opory, v základnej zostave v porovnaní zo štvrtkového duelu v Dubline chýbali Vittek, Zreľák, Saláta, Sekulič i zranený Dobrotka. Od začiatku sa hral na Pasienkoch svižný futbal. Skóre mohol otvoriť Milinkovič, ale jeho pokus zo štandardnej situácie v poslednej chvíli vyrazil brankár Solnička. V 6. min sa slovanisti dožadovali pokutového kopu, keď prenikajúceho Mészárosa zrazil na zem Banovič, ale píšťalka rozhodcu Vnuka zostala nemá. Hostia od začiatku hrozili najmä dlhými nakopávanými loptami. Po jednej z nich sa dostal k šanci Sládek, ale Slovan vtedy podržal Mucha, ktorý vytlačil jeho pokus mimo brány. V 22. min napriahol z 25 metrov Mészáros, jeho strela však išla tesne mimo. Po následnej rozohrávke Solničku sa dostal k lopte Pekár, prihral aktívnemu Sládekovi a ten opäť nebezpečne vystrelil na Muchu. Po pol hodine hry však už spolupráca Pekára so Sládekom fungovala, keď druhý menovaný v skrumáži pred nedôraznými stopérmi Slovana dotlačil loptu do siete - 0:1. Sládek mohol v závere polčasu pridať aj svoj druhý gól. Pokusom z uhla už Muchu prekonal, ale loptu v poslednom momente vykopol z bránkovej čiary dobre postavený Gorosito.

Po zmene strán Slovan pokračoval v rozpačitom výkone, na čo kouč Tittel reagoval stiahnutím oboch defenzívnych štítov. Štefánika nahradil 18-ročný Argentínčan Gonzalez, pre ktorého to bol po prestupe z Boca Juniors debut v belasom drese. Lásika vystriedal Vittek, ale ani príchod autora dublinského hetriku domácu ofenzívu neoživil. Ojedinelou šancu bola hlavička Gorosita v 65. min po rohovom kope, ktorá išla tesne vedľa. Spartak sa zameral na pozornú defenzívu a rýchle protiútoky. Po jednom takom mohol opäť skórovať Sládek, ktorý bol na konci akcie troch proti jednému, ale ďalším efektným zákrokom sa prezentoval Mucha. Akékoľvek nádeje Slovana na vyrovnanie či bodový zisk pochoval v 82. minúte Kubík, ktorý sa po druhej žltej a následnej červenej karte porúčal z ihriska. Myjava si umnou hrou najtesnejší náskok napokon udržala a z Pasienkov odchádzala s prekvapujúcim víťazstvom.

Hlasy:

Dušan Tittel, tréner Slovana: "Upozorňovali sme hráčov, že nás čaká náročný zápas aj z toho dôvodu, že ťaháme dlhšiu sériu stretnutí v jednom slede. Pre zranenia nám chýbali niektorí hráči, navyše vo štvrtok hráme v Krasnodare, museli sme myslieť aj na to. Myslím, že to bol zaujímavý zápas, najmä pre divákov, s množstvom šancí. Obaja brankár chytali veľmi dobre, Ján Mucha nás dlho držal v hre. Samozrejme, prehra nás mrzí. K rozhodcovi sa nebudem vyjadrovať, poviem len to, že bol veľmi slabý a ovplyvnil zápas, keď v úvode  nevylúčil hráča hostí za faul na Mészárosa."

Norbert Hrnčár, tréner Myjavy: "Dôležité bolo, že sme boli aktívni. Boli situácie, keď pohrozil aj Slovan, najmä zo štandardiek, ale my sme si to ustrážili. Som rád, že zápas sme zvládli a z víťazstva máme veľkú radosť. Tá je o to väčšia, že víťazstvo na Slovane nie je bežná vec. Ak tu chce mužstvo uspieť, musí ho podžať brankár a nás dnes Solnička skutočne podržal. Do sezóny sme vstúpili úspešne, vyhrali sme prvé dva zápasy. Ešte nás však čaká 33 kôl. Sezóna je dlhá, preto nesmieme lietať v oblakoch."

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok