Trenčín v Podbrezovej s pohodlnou výhrou, v súboji nováčikov triumf Skalice

TASR SITA
25.7.2015 19:23

Domáci futbalisti sa natrápili, majster hral to, čo potreboval. Diváci tak veľmi nemali čomu tlieskať. Skalica si poradila s Michalovcami.

S obavami a bez smelosti

Domáci zažili pri svojom odloženom vstupe do nového ročníka FL nepríjemný úvod. Prvý polčas s majstrom síce prehrali len o gól, no dosť sa natrápili a často im bolo v neustálom daždi horúco. V podstate len z troch ucelenejších akcií natlačili loptu do šestnástky súpera, tam však veľmi rýchlo skončila ich snaha. Na kopačky si nalepili hlavne spočiatku veľa obáv, poskromne smelosti, a tak nečudo, že diváci máločomu zatlieskali.

Trenčania si hrali to, čo potrebovali. Už v 3. min na ťažkom teréne nabrala strela Skovajsu čudný odskok a brankár Kuciak si ju vrazil do žrde. Onedlho však už musel loviť v sieti, v 9. min Bero so svojím typickým prehľadom si v pokutovom území úplne voľný zvolil presnú strelu k bližšej žrdi a Kuciak bol bezmocný.

Šemrinec odolal

Domáci bojovali, aj keď loptu len málokedy mali vo svojej moci. Asi najviac aktívny bol Gál-Andrezly, v 34. min prvýkrát slabšou strelou trafil bránku a v 45. min už v šestnástke namieril ponad. Po zmene strán vybehlo na premočený trávnik iné mužstvo 'železiarov'. Dokonca si vynútilo aj tlak, z ktorého pramenila dvojnásobná šanca Vajdu v 48. min, prvú mu zmaril Šemrinec, vzápätí druhú Rundič.

V 57. min zo 16 metrov opäť skúšal niečo na Šemrinca vymyslieť Gál-Andrezly, no márne. Trenčania odpovedali na tlak tým najlepším spôsobom, v 59. min ešte Kuciak po včasnom vybehnutí zlikvidoval nájazd Jaira, no vyrazenú loptu Van Kessel z diaľky usmernil do prázdnej bránky. O minútu neskôr mal gól na nohe Jairo, to by však už bol príliš tvrdý trest za snahu domácich, keby skóroval. Zmierniť prehru sa ešte snažili Vajda i Almaský, Šemrinca však neprekvapili a 'hladných' divákov nepotešili.

Ku koncu nad breznianskym štadiónom zasvietilo aj slnko a Trenčania si ho primerane v spoľahlivej defenzíve aj užili. V 81. min nastrelil ešte Guba pravú žrď bránky Podbrezovej, šancu mal aj Čögley v 87. min, no na vcelku výstižnom stave sa už nič nezmenilo.    

ŽP Šport Podbrezová - AS Trenčín 0:2 (0:1)
Góly: 9. Bero, 59. Van Kessel. Rozhodca Očenáš, ŽK: Pimpara - Bero, 2125 divákov.
ŽP Šport Podbrezová: Kuciak - Andrič, Kupčík, Pimpara, Migaľa - Vajda - Žilák (64. J. Pančík), Kochan, Almaský - Gál-Andrezly (72. Mehanovič) - Melunovič (64. Sabler)
AS Trenčín: Šemrinec - Čögley, Ramon, Rundič, Skovajsa - Bero, Lobotka, Koolwijk, Jairo (84. Kleščík) - Rabiu (64. Guba) - Wesley (46. Van Kessel)

Michalovce čakajú na premiérové body

V sobotňajšom stretnutí nováčikov najvyššej slovenskej futbalovej súťaže Fortuna ligy sa z víťazstva radoval MFK Skalica, ktorý ako domáci tím zdolal MFK Zemplín Michalovce najtesnejším rozdielom 1:0.

V prvej veľkej šanci tohto zápasu 2. kola FL 2015/2016 sa ocitol Skaličan Adrián Čermák, ten v 32. min po rohovom kope Michala Gašparíka hlavičkoval tesne nad. Práve druhý menovaný strelil hosťom gól do šatne, keď minútu pred polčasovou pauzou ušiel brániacim Zemplínčanom a prekonal brankára Matúša Kiru. V druhom dejstve na štadióne v Senici už ďalšie presné zásahy nepadli.

Skalica naplno bodovala aj v druhom kole, Michalovce zatiaľ čakajú na premiérové body medzi slovenskou elitou. V domácej ouvertúre podľahli Michalovčania úradujúcemu majstrovi z Trenčína rovnako 0:1. 

Futbal - Fortuna liga 2015/2016 - 2. kolo: 
MFK Skalica - MFK Zemplín Michalovce 1:0 (1:0) 
Gól: 44. Michal Gašparík, ŽK: 10. Čermák, 16. Lietava, 90.+ Bariš - 30. Turík, 54. Vernon de Marco, 69. Hamuľak, rozhodovali: A. Somoláni - Vorel, Tomčík 

Zostavy: 
Skalica: Hajdúch - Švrček, Pavol Majerník, R. Konečný, Ciprys (82. Vrablec) - Kurák - Mazan, Bariš, A. Čermák, Michal Gašparík (90.+ Šebesta) - Lietava (77. Ľ. Ulrich) 
Michalovce: Kira - Turík (72. E. Mensah), M. Gallo, Podhorin, Šimčák - Grič - Regáli, D. Kunca, T. Sedlák (20. Vernon de Marco), Koscelník - Nworah (26. Hamuľak)

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok