Do semifinále španielskeho Kráľovského pohára postúpil Mirandes cez Espanyol Barcelona

TA3, TASR
25.1.2012 10:53

Espanyol inkasoval v utorkovej odvete gól v druhej minúte nadstaveného času, prehral na ihrisku súpera 1:2 a do semifinále postúpil senzačne na základe väčšieho počtu strelených gólov v prvom zápase treťoligista.

Do semifinále španielskeho Kráľovského pohára postúpil Mirandes cez Espanyol Barcelona
SITA

Vladimír Weiss hral v stretnutí za hostí do 89. minúty, pričom v 62. minúte videl žltú kartu.
Espanyolu tak nestačila ani zázračná výhra z Estadi Cornella-El Prat, keď aj zásluhou gólu Weissa otočil z 0:2 na 3:2.

Fanúšikovia tímu, ktorého hráči pôsobia v klube na poloprofesionálnej báze, po záverečnom hvizde vtrhli na trávnik a oslavovali historicky najväčší úspech klubu. "Je to neuveriteľné, je to neuveriteľné. Fyzicky sme na nich stačili, bojovali sme a bolo vidieť na ihrisku, že sme jeden tím," komentoval senzáciu strelec prvého a "asistent" pri víťaznom góle Pablo Infante, ktorý stíha popri zamestnaní bankového úradníka aj futbal.

Mirandes sa stal prvým treťoligistom od roku 2002, ktorému sa podarilo prepracovať sa medzi nejlepšie štyri tímy Copa del Rey. Spolu sa tento počin podaril iba trom tímom z tretej najvyššej súťaže. Vo svojom víťaznom ťažení skončili na štíte Mirandesu už traja prvoligisti - okrem Espanyolu zostali zahanbení aj FC Villarreal a Racing Santander. V semifinále bude súperom pohárového prekvapenia Real Mallorca alebo Athletic Bilbao.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok