Ukrajinskí aktivisti vytvorili zoznam nežiadúcich umelcov

SITA
22.7.2015 20:57

Ukrajinské Ministerstvo kultúry potvrdilo, že tamojší aktivisti vytvorili zoznam zahraničných umelcov, ktorí podľa nich ohrozujú bezpečnosť krajiny. Informovala o tom agentúra TASS.

Ukrajinskí aktivisti vytvorili zoznam nežiadúcich umelcov
SITA/AP

Zoznam posúdia bezpečnostné inštitúcie

Nachádzajú sa na ňom herci Gérard Depardieu, Steven Seagal, režiséri Emir Kusturica, Oliver Stone či hudobník Goran Bregović. Ministerstvo kultúry tiež uviedlo, že tvorcovia zoznamu požiadali zakázať týmto osobám vystupovať v ukrajinskej televízii a rozhlase.

Zoznam dostali na posúdenie niektoré bezpečnostné inštitúcie, ale aj Národná rada pre televízne a rozhlasové vysielanie. Ukrajinský minister kultúry nevylúčil zavedenie istých obmedzení voči osobám na zozname. Podľa agentúry UNIAN zverejnia mená osobností 3. augusta.

Na zozname je aj Depardieu

Depardieu, ktorý získal v roku 2013 ruské občianstvo, vlani v auguste vyhlásil, že má rád "Rusko aj Ukrajinu, ktorá je súčasťou Ruska". Bregovič v marci tohto roka navštívil Sevastopoľ na Kryme, pričom následne zrušili všetky jeho plánované koncerty na Ukrajine.

Kyjev oznámil, že hudobník porušil ukrajinské zákony tým, že vstúpil na Krym cez stanovište, ktoré nekontroluje ukrajinská strana. Seagal navštívil Krym vlani.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok