Volentics mieri do tímu nováčika II. bundesligy

SITA TA3
21.7.2015 23:37

Život je zmena, povedal si hádzanársky reprezentant Miroslav Volentics, ktorý odohral 22 sezón v drese bratislavského ŠKP.

Doterajšiu kariéru strávil v bratislavskom ŠKP

Medzi slovenských hádzanárov, ktorí menia v letnom prestupovom období dres, sa najnovšie zaradil aj Miroslav Volentics. Reprezentant SR si to namieril do zahraničia a od nadchádzajúcej sezóny bude pôsobiť v II. bundeslige, kde si oblečie dres tímu nováčika súťaže TuS Ferndorf.

"Dohodli sme sa zatiaľ na jeden rok. Keďže môj nový klub si v uplynulej sezóne vybojoval postup z III. ligy, cieľom bude udržanie sa v druhej najvyššej nemeckej súťaži," uviedol pre agentúru SITA M. Volentics, ktorý doterajšiu kariéru strávil v bratislavskom ŠKP.

Volenticsa ćakajú aj súboje s reprezentačnými spoluhráčmi

"Každý rok som mal možnosti odísť z ŠKP, ale mne v Bratislave nič nechýbalo. Tento rok som mal ponuky zo Slovenska, ale riešil som Nemecko, keďže život to tak zariadil. Priateľka pracuje pre Deutsche Telekom a vyše roka cestovala hore - dole, a tak sme sa rozhodli na chvíľu presťahovať, vyskúšať si život v Nemecku. Chcem sa naučiť jazyk a vidieť, ako sa robí hádzaná inde, a potom tieto skúsenosti doniesť späť - napr. opäť do ŠKP," vysvetlil pravý krídelník, ako sa zrodil jeho prvý zahraničný angažmán.

V II. bundeslige čakajú Volenticsa aj súboje s reprezentačnými spoluhráčmi. "Pre mňa je to určite krok dopredu. Druhú ligu budú hrať aj Martin Slaninka či Martin Straňovský. Čaká nás 40 náročných zápasov, napríklad v pohári sa stretneme s Hamburgom," poznamenal 29-ročný ľavák, ktorý by si svojimi výkonmi i streleckou produktivitou rád udržal miesto v kádri národného tímu mužov Slovenska: "Keď ma pán tréner Lipták zavolá, tak veľmi rád prídem reprezentovať ako doteraz vždy."

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok