S Bianchim sa prišli naposledy rozlúčiť aj kolegovia na čele s Hamiltonom

TA3 TASR
21.7.2015 23:03

Viacerí prominentní hostia na čele s úradujúcim majstrom sveta Lewisom Hamiltonom prišli na poslednú rozlúčku s tragicky zosnulým jazdcom formuly 1 Julesom Bianchim. Tá sa uskutočnila v katedrále Sainte-Réparate v jeho rodisku Nice.

V kóme sa nachádzal od 5. októbra 2014

Na pohrebe sa okrem rodiny a blízkych priateľov zúčastnili aj šéf Medzinárodnej automobilovej federácie Jean Todt i ďalší poprední piloti formuly 1 Nico Rosberg, Romain Grosjean či Felipe Massa. Pred katedrálou sa zhromaždilo množstvo fanúšikov, ktorí počúvali prenos z obradu.

Dvadsaťpäťročný Bianchi podľahol v noci na sobotu zraneniam hlavy, ktoré utrpel pri havárii na minuloročnej Veľkej cene Japonska. V kóme sa nachádzal od 5. októbra 2014, keď jeho monopost vo vysokej rýchlosti vrazil do pojazdného žeriavu, ktorý v danej chvíli odstraňoval z trate iné pretekárskej vozidlo.

Jeho štartové číslo 17 navždy vyradia z prestížneho seriálu

V novembri ho z Japonska previezli do nemocnice v Nice na juhu Francúzska, kde bol na jednotke intenzívnej starostlivosti. Sám niekoľko mesiacov dýchal, orgány nepotrebovali žiadne podporné prístroje, ale vedomie už nenadobudol. Jeho štartové číslo 17 navždy vyradia z prestížneho seriálu.

Bianchi je prvým pilotom F1, ktorý zahynul na následky zranení po havárií v pretekoch od smrti Brazílčana Ayrtona Sennu na Veľkej cene San Marína v roku 1994.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok