V druhom semifinále ženskej dvojhry Kvitová proti Šarapovovej

TASR
25.1.2012 06:53

Česká tenistka Petra Kvitová a Ruska Maria Šarapovová nastúpia vo štvrtok proti sebe v druhom semifinále ženskej dvojhry na grandslamovom turnaji Australian Open v Melbourne.

V druhom semifinále ženskej dvojhry Kvitová proti Šarapovovej
SITA

Kvitová si vo štvrťfinále ako nasadená dvojka poradila s Taliankou Sarrou Erraniovou v dvoch setoch 6:4 a 6:4. Šarapovová v pozícii nasadenej štvorky zdolala v derby svoju krajanku Jeketarinu Makarovovú, ktorá v osemfinále nečakane vyradila Američanku Serenu Williamsovú, hladko 6:2 a 6:3.

Kvitová i Šarapovová si vďaka postupu medzi elitné kvarteto udržali šancu stať sa po skončení Australian Open svetovou jednotkou. Ich vzájomný duel v aréne Roda Lavera bude reprízou vlaňajšieho wimbledonského finále, v ktorom triumfovala v troch setoch 21-ročná Češka. Šancu vystriedať Dánku Caroline Wozniacku na ženskom tenisovom tróne má aj Bieloruska Victoria Azarenková. Nasadená trojka v druhom semifinále narazí na obhajkyňu titulu a jedenástku "pavúka" Belgičanku Kim Clijstersovú.

Kvitová štvrťfinálové víťazstvo proti húževnatej Erraniovej vydrela. V druhom sete prehrávala 1:4, no potom získala päť gemov v rade a stala sa prvou českou semifinalistkou Australian Open od roku 1991, keď medzi elitnú štvoricu postúpila Jana Novotná. "Vedela som, že zápas proti Erraniovej nebude jednoduchý, hoci niektorí tvrdili, že pôjde o prechádzku ružovým sadom. Na začiatku som bola trochu nervózna, nedokázala som sa dobre skoncentrovať na každú loptičku. Sara sa veľmi dobre na dvorci pohybovala. Za stavu 1:4 v druhom sete som si povedala, že musím hrať viac do kurtu a tlačiť sa do výmen. Pridala som na agresivite a to bola cesta k úspechu," povedala Kvitová v prvom interview priamo na kurte.

Šarapovová proti Makarovovej naplno potvrdila úlohu favoritky. Šampiónka z Melbourne Parku z roku 2008 počas celého zápasu kvalitne podávala i returnovala a pri dlhších výmenách od základnej čiary neustále tlačila súperku do defenzívy. Po hladkom triumfe Šarapovová netajila spokojnosť. "Teší ma, že som vyhrala v dvoch setoch a ušetrila som si sily na semifinále, ktoré bude veľmi náročné. Musela som prejsť dlhú cestu, kým sa mi podarilo vrátiť späť medzi absolútnu svetovú špičku. Po 10-mesačnej pauze zavinenej zranením ramena som prežívala ťažké obdobie, no stále som dúfala, že sa môžem dostať na bývalé pozície," povedala Šarapovová, ktorá potrebuje získať v Melbourne titul na to, aby sa vrátila na vrchol ženského rebríčka.                

ženy - dvojhra - štvrťfinále:

Petra Kvitová (2-ČR) - Sara Erraniová (Tal.) 6:4,  6:4

Maria Šarapovová (4-Rus.) - Jekaterina Makarovová (Rus.) 6:2, 6:3

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok