Sagan je najlepší aj podľa súperov, práve preto na Tour nevyhráva

TA3
21.7.2015 13:55

Petrovi Saganovi ešte stále chýba etapové víťazstvo, ale neustále pokračuje v získavaní nových bodov v šprintérskych prémiách a aj priazne fanúšikov .

Sagan je najlepší aj podľa súperov, práve preto na Tour nevyhráva
SITA/AP

Vlk na bicykli

Slovenský cyklista Peter Sagan obsadil v 16. etape slávnych pretekov Tour de France opäť druhé miesto, ale zvýšil náskok na svojho najväčšieho konkurenta v boji o zelený dres Andreho Greipela z Nemecka už na 89 bodov.

Napriek tomu, že mu uchmatol etapové prvenstvo jazdec stajne Lampre – Merida Ruben Plaza Molina, zabával sa pri prejazde cieľom a rovnako v mixzóne. V cieľovej rovinke ukázal gesto, keď si päsťou pobúchal na hrudník.

sagan-wolf.jpg

Po dojazde sa ho novinári pýtali, o čo ide. „Poznáte to? Je to z Vlka z Wall Street,“ hovoril reportérovi a pritom urobil rovnaké gesto päsťou. Vo filme ho protagonisti, ktorých hrali Matthew McConaughey a Leonardo DiCaprio používali, aby sa nabili energiou.

Poklona od súpera

Po posledných etapách si Sagan, už teraz takmer istý víťaz zeleného dresu, vyslúžil verejné uznanie od súperov. „Môj názor po dnešku. Peter Sagan je najsilnejším jazdcom s najväčšou hranicou bolesti na Tour. Sme hrdí, že sme schopní si to s ním rozdať aspoň niekedy!“ vystrúhal poklonu na Twitteri André Greipel. Organizátori to vidia rovnako a v nedelu aj v pondelok ho ocenili cenou pre najbojovnejšieho pretekára etapy.

Ku gratulantom (a netypicky v pozitívnom tóne) sa pridal aj ruský majiteľ tímu Tinkoff-Saxo. "Neuveriteľne sa snaží, podľa mňa je najsilnejší muž na tejto Tour. Minimálne jedno víťazstvo by si určite zaslúžil," povedal Oleg Tiňkov.

V žltom drese zostáva aj počas voľného dňa na Tour de France Chris Froome. Peter Sagan si vystrelil aj z neho, počas rozhovoru s novinármi sa mu snažil zhodiť šiltovku. Froome zažartoval: „Čo sa stalo, že si dnes nevyhral?“

"Zase som skončil druhý. Všetci cyklisti sú moji kamaráti, ale žiadny z nich ma nepustí samého do úniku. Je veľmi ťažké vyhrať po samostatnom úniku. V tom zjazde som bol rýchly, veril som si. Nemôžem však vyhrať, keď si všetci o mne myslia, že som najlepší. Nejde to. V úniku všetci predo mnou zatvorili dvere. Je to ťažké, ale ja chcem byť stále vpredu a víťaziť," vysvetľoval Sagan fanúšikom na Facebooku začarované druhé miesto.

Veľké výkony svojho bývalého zverenca Petra Sagana sleduje priamo vo Francúzsku aj Peter Zánický - prvý tréner nášho elitného cyklistu

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok