V dueli dvoch Spartakov poltucet gólov, Myjava víťazne

TA3 TASR SITA
19.7.2015 21:56

V stretnutí dvoch Spartakov v rámci úvodného kola nového ročníka najvyššej slovenskej futbalovej súťaže Fortuna ligy uspel ten menej slávnejší - myjavský. "Kopaničiari" si poradili s trnavskými "andelmi" 4:2, diváci videli v zápase až poltucet gólov.

Spartak Myjava – FC Spartak Trnava 4:2 (3:2)

Góly: 7. Marček, 34. Bílovský, 43. Pekár, 54. Sládek – 27. a 40 Sabo (prvý z 11m). Rozhodoval: Mastiš, ŽK: 48.Banovič - 42.Godál, 2583 divákov

Myjava: Solnička – Chovanec, Banovič, Marček, Beňo – Bílovský (90.+2 Ferenčič), Kóňa, Pekár – Kolár, Sládek, Daniel (90. Jánošík)

Trnava: Jakubech – Čonka, Godál, Bortel, Janečka – Greššák (46. Harba), Baez – Mikovič (59. Casado), Sabo, Mikinič (46. Halilovič) – Vojtuš

Pred zaplneným hľadiskom sa hral od úvodu zaujímavý zápas. Už v 7. min sa postavil k realizácií priameho kopu Pekár, jeho strelu Jakubech iba vyrazil a Marček poslal domáci tím do vedenia – 1:0. Potom sa dlhé minúty bojovalo prevažne v strede poľa, až prišla 27. minúta, Sabo nastrelil ruku jedného z brániacich hráčov a kopala sa penalta, ktorú kapitán Trnavy bezpečne premenil – 1:1. O sedem minút vysunul kolmou prihrávkou Sládek nabiehajúceho Bílovského a ten sa zoči-voči brankárovi presadil – 2:1. V 39. min hľadal Daniel pred bránou Kóňu, ktorý sa ocitol na zemi, no tento raz sa nepískalo. V hektickom závere I. dejstva sa v 40. min dokázal po druhýkrát v zápase zapísať hlavičkou do listiny strelcov Sabo – 2:2. Do kabín ale odchádzali spokojnejší kopaničiari, v 43.min. skončila v "šibenici" lopta po priamom kope Pekára - 3:2.

Hosťujúci tréner urobil cez polčasovú prestávku dve zmeny. V 54. min urobila defenzíva Trnavy chybu pri rozohrávke, Pekár zabojoval o loptu, ktorá sa odrazila k voľnému Sládekovi a ten strelou k žrdi rozvlnil sieť – 4:2. O štyri minúty mohol znížiť Čonka po priamom kope, no opečiatkoval iba brvno a následnú dorážku dokázal zneškodniť Solnička. Konštrukcia brány sa triasla aj na opačnej strane ihriska v 69. min po priamom kope Pekára. Myjavčania boli aj naďalej pri chuti, po góle volala hlavička Kolára o tri minúty, ktorá skončila nad trnavskou bránou. Hostia kontrovali o dve minúty, vo vyloženej pozícií trafil striedajúci Harba iba do Solničku. V 77. min išiel sám na Jakubecha Sládek, no nepresadil sa a rovnako dopadol aj v závere Daniel.

Hlasy:

Norbert Hrnčár, tréner Myjavy: "Bolo dôležité, že sme v prvom polčase boli schopní zareagovať na vyrovnávajúci gól Trnavy správnym spôsobom a dostať sa do vedenia. Cez polčas sme sa trošku upokojili a v druhom polčase sme predviedli veľmi kvalitné ofenzívne predstavenie. Ľudí to bavilo, plné tribúny boli spokojné. Futbal sa musel páčiť, futbal hráčom chutil a myslím, že aj divákom."

Juraj Jarábek, tréner Trnavy: "Zápas sa mi nehodnotí ľahko. Do zápasu sme chceli vykročiť lepšie. Myjava nás trestala veľmi efektívne. Dovolím si tvrdiť, že sme si dali tri vlastné góly, čo by sa Spartaku Trnava stávať nemalo. Vždy, keď sme zdvihli hlavu, dostali sme úder. Chlapcom nemožno uprieť snahu. Chceli sme niektorých hráčov pošetriť na štvrtok, ale dnes to z našej strany nebol dobrý výkon."

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok