Bill Cosby sa vraj pred desiatimi rokmi priznal, že platil ženám za sex

ČTK
19.7.2015 09:38

Americký herec Bill Cosby sa v desať rokov starom prísažnom vyhlásení údajne priznáva, že platil ženám za sex a potom za ich mlčanie.

Bill Cosby sa vraj pred desiatimi rokmi priznal, že platil ženám za sex
SITA/AP

Dokumenty odpečatil sudca

Cosby si vraj aj zaobstaral omamné látky s úmyslom dať ich ženám, s ktorými chcel mať pohlavný styk. Úryvky z vyhlásenia zverejnil americký denník The New York Times. Osemdesiatročný herec teraz čelí obvineniu, že v minulosti nadopoval a sexuálne zneužil niekoľko žien.

Cosbyho svedectvo pochádza z čias, keď ho žena menom Andrea Constandová obvinila, že jej podal narkotiká a znásilnil ju. Aféra skončila v roku 2006 mimosúdnym vyrovnaním a dokumenty, ktoré sa k nej vzťahujú, boli zapečatené. Tento rok na začiatku júla ich mal nechať odpečatiť jeden sudca.

Veľký návrat sa nekoná

Hviezda rodinného seriálu Show Billa Cosbyho uvádza vo vyhlásení podrobnosti o vzťahu s Constandovou a ďalšími ženami. Constandovej vraj ponúkol, že jej bude platiť štúdium a za sex platil aj ďalším ženám. Prostredníctvom svojho agenta vraj posielal peniaze ďalším milenkám, aby manželka nič nezistila.

Sedatívum metachalón, v USA distribuované pod obchodným názvom Quaalude, ktoré si nechal predpísať od lekára na bolesti chrbta, používal vraj pri svojich presvedčovacích taktikách. "Bolo to rovnaké, ako keď niekto povie: dáš si niečo na pitie?" tvrdil Cosby podľa denníka.

Cosbyho verejne obvinilo zo sexuálneho obťažovania či znásilnenia najmenej 25 žien, na ktorých sa údajne previnil počas posledných štyroch desaťročí. Pre obvinenia zrušila v novembri televízia NBC natáčanie nového seriálu, ktorý mal byť Cosbyho veľkým návratom na televízne obrazovky.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok