Dopingový hriešnik Lance Armstrong opäť bojuje na trati Tour de France

SITA
16.7.2015 12:13

Lance Armstrong sa po piatich rokoch znova objavil na trati cyklistickej Tour de France, hoci len ako účastník charitatívnej jazdy pred pelotónom.

Dopingový hriešnik Lance Armstrong opäť bojuje na trati Tour de France
SITA/AP

Kopírujú trasu pretekov

Vo štvrtok ráno vyrazil Američan spolu s bývalým anglickým futbalistom Geoffom Thomasom z Venerque do Rodezu, aby pomohol vyzbierať peniaze na boj proti leukémii. V piatok by mal absolvovať ešte jednu etapu a tým sa jeho misia skončí. Thomas stanovil cieľovú sumu milión libier a pozval si na jazdu rôznych hostí, ktorí kopírujú trasu pretekov vždy s predstihom jedného dňa pred pelotónom.

France_Tour_de_France_Armstrong-8c7b3dfd6a1348538cb79bb7685cd2b9.JPEG

Radšej nemal pozvánku prijať

Armstrongova účasť na zbierke udrela na citlivú strunu. Texasan vyhral sedem ročníkov Tour de France za sebou, ale ako sa neskôr ukázalo, podvádzal pri tom užívaním zakázaných látok a dostal doživotný dištanc. Od návratu ho odrádzal aj prezident Medzinárodnej cyklistickej únie (UCI) Brian Cookson. "Som si istý, že Geoff Thomas to myslel dobre, ale zdá sa mi to nevhodné a nezdvorilé k Tour de France, voči súčasnému pelotónu. Lanceovi by mal niekto poradiť, aby pozvánku neprijal," povedal ešte v marci Cookson.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok