Električky budú po Štúrovej premávať v oboch smeroch

TA3
10.7.2015 11:29

Električková doprava na Štúrovej ulici v hlavnom meste bude po novom obojsmerná. Počas kontrolného dňa prác na rekonštrukcii križovatky Štúrova-Jesenského to potvrdila hlavná dopravná inžinierka Bratislavy Tatiana Kratochvílová.

Električky budú po Štúrovej premávať v oboch smeroch
TASR

Stihnúť by to mali do septembra

"Cieľom tejto rekonštrukcie je vybudovať obojsmernú trať na Štúrovej ulici, čomu sa musí prispôsobiť križovatka Jesenského," uviedla Kratochvílová. Momentálne sa na mieste rozoberá stará električková trať a časti vozovky.

Následne bude prebiehať rekonštrukcia inžinierskych objektov, výstavba nových trakčných stožiarov a položenie novej električkovej trate. "Termín ukončenia prác je naplánovaný na koniec septembra," podotkla hlavná dopravná inžinierka Bratislavy. Do konca septembra je tak z tejto časti vylúčená električková doprava.

štúrová ulica električka práce (tasr).jpg

Doprava sa zdynamizuje

Po stavebných úpravách bude možné, aby električka z Jesenského ulice odbočila doľava na Kamenné námestie a rovnako aj doprava na Štúrovu ulicu. Električka v smere z Kamenného námestia bude môcť pokračovať na Štúrovu ulicu, nielen na Jesenského ulicu, čo zdynamizuje dopravné prepojenia z centra mesta cez Starý most do bratislavskej mestskej časti Petržalka.

Podľa slov Kratochvílovej sprístupnenie Šafárikovho námestia predpokladajú na október až november.
Rekonštrukcia križovatky Štúrova-Jesenského je súčasťou prác na rekonštrukcii Starého mosta a výstavby I. etapy nosného systému mestskej hromadnej dopravy do Petržalky.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok