Putin varuje: Rubeľ sa rúti do priepasti

TA3 TASR
10.7.2015 08:37

Rusko a jeho partnerov zo skupiny rozvíjajúcich sa ekonomík BRICS znepokojuje nestabilita na finančných trhoch a kolísanie cien strategických komodít. Vyhlásil to ruský prezident Vladimir Putin počas summitu.

Ruský prezident poďakoval Rúhánímu

Ruský prezident Vladimir Putin vyjadril spokojnosť s vývojom vzťahov svojej krajiny s Iránom. Šéf Kremľa to uviedol počas stretnutia so svojím iránskym náprotivkom Hasanom Rúháním, oznámila dnes agentúra TASS.

"Celkovo môžeme byť spokojní s tým, ako sa vyvíjajú naše vzťahy. Sú tu však stále určité záležitosti, ktoré si z našej strany vyžadujú osobitnú pozornosť. Som rád, že máme príležitosť o tom dnes hovoriť," povedal Putin ohľadom vzťahov s Iránom.

Ruský prezident poďakoval Rúhánímu za rozhodnutie zúčastniť sa na summite hospodárskeho zoskupenia BRICS(Brazília, Rusko, India, Čína a Juhoafrická republika). "Irán je naším tradičným a spoľahlivým partnerom," zdôraznil Putin.

Vzťahy sa vyvíjajú správnym smerom

Podľa najvyššieho ruského predstaviteľa sa vzťahy medzi oboma krajinami vyvíjajú správnym smerom napriek všetkým ťažkostiam, ktoré momentálne sužujú globálnu ekonomiku, ako aj sankciám uvaleným na Moskvu zo strany Západu.

"Obchodný obrat za uplynulý rok vzrástol, hoci nie významne, pričom tento trend pokračoval aj prvom kvartáli tohto roka," poznamenal Putin, ktorý poukázal aj na vývoj medziparlamentných vzťahov medzi oboma štátmi.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok