Tretí beh s býkmi v Pamplone sa skončil piatimi zranenými

TA3 TASR
9.7.2015 16:14

Päť ľudí utrpelo zranenia, keď tisíce odvážlivcov bežalo spolu so šiestimi býkmi počas tretieho behu v severošpanielskom meste Pamplona v rámci osláv sviatku svätého Fermína.

Býky nikoho nenabrali

Šéf Navarrskej nemocnice Dr. Javier Sesma uviedol, že piatim ľuďom ošetrili odreniny, ale býky nikoho nenabrali na rohy. Beh sa ako každý deň začal o 08.00 h.

Pri stredajšom, teda druhom behu s býkmi v Pamplone nabral býk na rohy Austrálčana a v pri utorkovom prvom behu skončili podobne dvaja Američania a Brit, pripomenula agentúra AP.

Býky zabijú v zápasoch

Ranný beh dnes odvysielala celoštátna televízia. Bolo vidieť ľudí uháňajúcich pred šiestimi býkmi alebo popri nich úzkymi vydláždenými uličkami trasou, ktorá má dĺžku 850 metrov a vedie z ohrady až do mestskej býčej arény, kde ich večer zabijú v býčích zápasoch. Dnešný beh trval dve minúty 27 sekúnd. Každý z býkov vážil približne 500 kilogramov.

Deväťdňové slávnosti svätého Fermína v Pamplone zvečnil vo svojom románe Slnko aj vychádza (The Sun Also Rises) z roku 1926 americký spisovateľ a nositeľ Nobelovej ceny za literatúru Ernest Hemingway. Slávnosti prilákajú každý rok tisíce zahraničných turistov.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok