Haraslín sa upísal na tri roky tímu Lechia Gdaňsk

TASR
7.7.2015 15:50

Slovenský futbalista Lukáš Haraslín prestúpil z Parmy do poľského klubu Lechia Gdaňsk. S tímom, ktorý v uplynulej sezóne skončil v Ekstraklase na piatej priečke, podpísal mládežnícky reprezentant zmluvu do júna 2018.

Haraslín sa upísal na tri roky tímu Lechia Gdaňsk
SITA/Diana Černáková

V zeleno-bielom

"Som veľmi rád, že som sa stal hráčom Lechie Gdaňsk. Je to pre mňa veľká výzva. Už sa neviem dočkať, keď prvýkrát vybehnem v krásnej PGE Aréne," uviedol Haraslín pre internetovú stránku svojej zastupiteľskej spoločnosti CSM Agency.

"Počul som, že domáci priaznivci sú fantastickí, skvelo povzbudzujú svoj tím. Verím, že v zeleno–bielom drese budem pravidelne hrať a strieľať góly. Bol by som veľmi rád, keby sme s Lechiou skončili minimálne na tretej priečke poľskej ligy," dodal.

Chceli ho do Talianska

Premiéru v drese Lechie by mohol 19-ročný ofenzívny stredopoliar absolvovať už v nedeľu, keď Gdaňsk nastúpi proti Wolfsburgu. V júli sa Lechia stretne v prípravnom zápase aj proti Schalke a Juventusu.

"Teší ma, že naďalej budem môcť hrať s mojou obľúbenou sedemnástkou. Už zostávam v Poľsku a zapojím sa do tréningového procesu tímu, veď Ekstraklasa sa začína už 17. júla," dodal Haraslín.

Podľa majiteľa a manažéra CSM Agency Juraja Vengloša bol o Haraslína veľký záujem. "Lukáš mal viac možností. Chceli ho tímy na hosťovanie z prvej a z druhej talianskej ligy. Nakoniec sme sa rozhodli, že zrealizujeme prestup do Lechie Gdaňsk," prezradil Vengloš.

"Myslím si, že pre Lukáša je Gdaňsk ideálne riešenie. Hrať bude v najvyššej poľskej súťaži, ktorá má výbornú úroveň. Domáce zápasy absolvuje v nádhernej štyridsaťtisícovej aréne."

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok