Fínsko obhájilo víťazstvo na svetovom šampionáte v nosení žien

TASR
4.7.2015 21:25

Fínsky pár zvíťazil na 20. ročníku svetového šampionátu v nosení žien, na ktorom muži bežia opreteky nesúc ženu, informovali organizátori šampionátu vo fínskom Sonkajärvi.

Fínsko obhájilo víťazstvo na svetovom šampionáte v nosení žien
SITA

Súťažiaci nemusia byť manželia

Ville Parviainen, ktorý zvíťazil na šampionáte aj vlani, ale s inou partnerkou, obehol trasu dlhú 253 metrov nesúc svoju tímovú partnerku Sari Viljanenovú za jednu minútu a dve sekundy. Na trase musel prekonať meter hlbokú vodnú prekážku.

Druhý bol ďalší fínsky pár, ktorý zaostal za víťazmi o takmer tri sekundy a na treťom mieste skončil pár z Ruska - Dmitrij Sagal a Anastasia Loginova. Preteky v nosení žien dokončilo 48 párov z desiatky krajín.

Pravidlá šampionátu stanovujú, že súťažiaci nemusia byť manželia, žena však musí vážiť najmenej 49 kilogramov a mať najmenej 17 rokov. Pravidlá tiež hovoria o tom, že sa "všetci účastníci musia zabávať".

Žena visí dolu hlavou

Súťažiaci nosia svoje partnerky rozličnými spôsobmi, vo väčšine prípadov však žena visí hlavou dole na chrbte muža a nohy má prehodené cez jeho plecia smerom dopredu.

Šampionát v nosení žien je jednou z viacerých svojráznych súťaží, ktoré sa v lete konaní v tejto severskej krajine. Ďalšou je súťaž v hádzaní mobilom či svetový šampionát v hre na vzdušnú (imaginárnu) gitaru.

Témy: Rusko Fínsko
zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok