Škandalózny Strauss-Kahn je podľa prieskumov populárnejší ako Hollande

TASR
2.7.2015 16:45

Bývalý riaditeľ Medzinárodného menového fondu Dominique Strauss-Kahn je považovaný za vhodnejšieho kandidáta pre francúzske prezidentské voľby v roku 2017 ako súčasná hlava štátu Francois Hollande.

Škandalózny Strauss-Kahn je podľa prieskumov populárnejší ako Hollande
SITA

Stále nepopulárny Hollande

V sociologickom prieskume verejnej mienky, ktorý uskutočnil inštitút ViaVoice, predbehol 66-ročného Straussa-Kahna v zozname možných socialistických kandidátov na prezidenta iba súčasný premiér Manuel Valls, ktorý získal podporu 47 percent respondentov.

Strauss-Kahn dostal v prieskume 37 percent hlasov a predbehol bývalú prezidentskú kandidátku z roku 2007 Ségolene Royalovú (32 percent), starostku mesta Lille a bývalú prvú tajomníčku Socialistickej strany Martine Aubryovú (28 percent), ako aj bývalého ministra pre priemyselnú obnovu Arnauda Montebourga (24 percent).

Prieskum potvrdil, že súčasný prezident Hollande je aj naďalej veľmi nepopulárny. Len 23 percent opýtaných ho označilo za vhodného kandidáta na prezidenta.

Hriechy mu ešte neodpustili

Prieskum na vzorke 1002 respondentov medzi voličmi ľavicových strán však naznačil, že tí ešte Straussovi-Kahnovi neodpustili "hriechy minulosti", pretože v ich preferenciách obsadil so 45 percentami až piatu priečku obľúbenosti.

Straussa-Kahna v máji 2011 zatkli v New Yorku pre podozrenie zo sexuálneho útoku na chyžnú v hoteli Carlton, kde býval. Súd ho neskôr oslobodil od všetkých obvinení.

Koncom júna prieskum inštitútu Elabe ukázal, že takmer dvaja z piatich Francúzov (38 percent) si želajú návrat Straussa-Kahna do verejného života.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok