Kúpalisko pri bratislavskej Iuvente brány neotvorí, uchádzači neuspeli

TASR
24.6.2015 10:43

Kúpalisko Mičurín pri Iuvente neotvorí svoje brány v polovici júna, ako to zamýšľalo ministerstvo školstva.

Kúpalisko pri bratislavskej Iuvente brány neotvorí, uchádzači neuspeli
SITA

Občianski aktivisti upozorňovali na podmienky

Do výzvy na krátkodobý prenájom kúpaliska sa síce prihlásili štyria uchádzači, no buď nesplnili podmienky, alebo svoju ponuku stiahli. Vyplýva to z informácie o rokovaní výberovej komisie, ktoré je zverejnené na webovej stránke Iuventy.

"Aj napriek tomuto faktu Ministerstvo školstva, vedy, výskumu a športu SR a
IUVENTA – Slovenský inštitút mládeže v spolupráci so zástupcami mestskej časti Bratislava - Staré Mesto a hlavného mesta SR Bratislavy a ďalšími subjektmi hľadajú iné spôsoby sprevádzkovania letného kúpaliska," uvádza sa vo vyhlásení Iuventadodáva, že v spolupráci s rezortom školstva pripravuje plán sprístupnenia areálu počas letných mesiacov júl a august na kultúrne a spoločenské aktivity pre rodiny s deťmi a mládež.

Občianski aktivisti v minulosti upozorňovali, že podmienky výzvy na prenájom kúpaliska sú nastavené nereálne. Záujemca by musel napríklad zaplatiť trhové nájomné za pozemok o rozlohe 1516 štvorcových metrov vo výške 2,02 eura/m2 za mesiac. Taktiež mesačne platiť za murovanú šatňu 186,47 eura. Za samotný plavecký bazén by nájomca platil mesačne 106,67 eura.

Draxler: budova a areál Iuventy sa predávať nebude

Otázka prenájmu kúpaliska súvisí so zámerom vysťahovať Iuventu z areálu na Búdkovej ulici, na čo upozornil ešte v máji ako prvý Denník N. Informoval o tom, že k tomuto kroku štát pristupuje v čase, keď sa k susedným pozemkom v areáli na Búdkovej ulici dostal bývalý developér z Penty Juraj Šaštinský. 

Minister školstva Juraj Draxler následne reagoval, že budova a areál
Iuventy sa predávať nebude a rezort školstva to ani nikdy neplánoval. Podľa jeho slov sťahujú len zamestnancov do inej budovy Iuventy v bratislavskej Karlovej Vsi, pretože potrebujú, aby úradníci tejto príspevkovej organizácie ministerstva pracovali pohromade.

Za zachovanie budovy a areálu Iuventy pod bratislavským Slavínom bojujú aj niektorí občianski aktivisti. Občianske združenie Hrad-Slavín napríklad vyzvalo ministra školstva, aby odovzdal areál Mičurína s hlavnou budovou a bazénom do správy mestskej časti Staré Mesto. Zároveň chce, aby zabezpečil odovzdanie letného kúpaliska do správy občianskeho združenia Mičurín a aby jeho rezort verejne podporil vyhlásenie areálu s budovami za národnú kultúrnu pamiatku.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok